Egyéb kategória

Kérdések, amiket mindenki feltesz magának az igazi nagy szerelem során

Az igazi élet valahol ott kezdődött tinédzserkorunkban, hogy végre beszippantott az első rózsaszín ködös szerelem. Akkor vegyes érzések játszódtak le bennünk, valahol úgy éreztük, hogy révbe értünk, valahol meg úgy, hogy nem tartunk még sehol. Millió kérdés cikázott a fejünkben, és ezekre senki sem tudott válaszolni.
vous - 2015.11.21.
Kérdések, amiket mindenki feltesz magának az igazi nagy szerelem során

Mert ezeket is tanulni kellett, és amíg nem leltünk rájuk választ, addig gyötörtek, és gyötrődtünk. És igen, volt, akinek akár az első kapcsolatába is került, az első nagy szerelembe, hogy megtanuljon valamit, és van, aki még ma is keresi a válaszokat.

Ő az igazi?

Persze, az első pillangós hónapokon keresztül még teljesen biztosak vagytok benne. Bár ez a kérdés is valahol onnan gyökerezik, hogy akkor még nagyon hittünk a mesékben meg a filmekben, és kicsit fájó szembesülni azzal, hogy a valóságban a szerelem az nem így megy. És amíg ezt nem tudatosítottuk, addig sosem találtuk meg a kócos, fekete pacis, ám szerethető nagy Őt.

Veszekedtünk, akkor ez ennyi volt?

Forrás:
pixabay

A nagy sztereotípia, hogy ha veszekedtek, akkor biztos, hogy nem a nagy Ővel vagytok. Túl kellett esni az első szívmegszakadós, sírós összeveszésen, aztán a többin, míg rá nem jöttetek, hogy valahol ez a hétköznapokhoz tartozik. Erre rájönni amúgy kábé olyan volt, mintha frontálisan beleütköztetek volna egy falba. Fájt.

Mennyi az ideális együtt töltött idő?

Meg egyáltalán, hol kezdődtetek ti, hol kezdődött a másik? Merjetek külön időt tölteni, vagy az a normális, ha sülve-főve együtt vagytok? Ki mondja ezt meg? Mi a pont elég idő receptje?

Kinek higgyek?

A barátnőtöknek, anyátoknak vagy a pasitoknak? Persze, mindhárman mást mondanak, és az sem segít, hogy az egyik irigy, a másik túlfélt, a harmadik meg egyáltalán nem érti, miért nem hallgattok rá. Igen, ezt is meg kellett tanulni, hogy különválasszátok a saját életeteket másoktól, és végre határozott döntéseket hozzatok. Keserű tanulópénz szokott lenni.

Nem korai még lekötni magam?

Forrás:
pixabay

Az első szerelemnél érthető, ha fiatalon talál rátok, hogy ez átfutott az agyatokon. Elvégre a pillangókergetés közben meg sem fordult a fejetekben, hogy olyan kérdésekkel foglalkozzatok, hogy mit akartok a karrieretekkel, akartok-e egyáltalán gyereket, és hogy mik az elvárásaitok a másikkal szemben. Egyszerűen csak szerelmesek akartatok lenni.

Mikor vállaljak gyereket?

Ez már konkrétabb kérdés, és nehezebb rá válaszolni, mint hinnétek. A biológiai óra ketyeg, az anyák és a rokonok elvárják, hogy bővüljön a család, ebben a nagy zajban alig halljátok a saját hangotokat. Az már csak részletkérdés, hogy a pasitok ebben együtt gondolkodik-e.

Igaz, hogy ez 3 év múlva elmúlik?

Forrás:
pixabay

Mert ugye a kutatások szerint igen. És valóban, mikor a pillangók már csak álmosan vergődnek a hasatokban, komolyan megijedtek, hogy elveszett 3-4 év, és lehet, hogy tévedtetek? Mindenben? Pedig nem, csak ekkor még nem vagytok tisztában azzal, hogy a párkapcsolatnak szakaszai vannak, és a lángoló szerelem helyét átveszi egy mély bizalom, szeretet, amiért már dolgozni is kell.

Nem kellene kipróbálnom más pasival is?

Ezen még elgondolkozni sem kellett, hiszen barátok, testvérek történetein keresztül is tudtuk, hogy mi zajlik a nagyvilágban. Sőt, akár még nekünk is szegezték a kérdést, hogy nem vágyunk-e más férfi testére. Meg kellett rágni ezt a kérdést is, dőlni kellett valamerre, történet, végkifejlet van sokféle, pénteken is meséltünk nektek egyről.

Ti milyen égető kérdésre emlékeztek a nagy szerelem idejéből?

Ajánlott cikkek