Egyéb kategória

A modern nő fegyvertára – Eszközök, amikkel könnyebbé tehetitek az életet

Gyűlölöm a fegyvereket, csak bajt okoznak. Van viszont egy, ami nélkül semmi nem megy könnyedén. Vele viszont minden egyszerű. A ragasztópisztoly egy olyan találmány, ami minden nehézségen átsegít. Főleg, ha nő vagy, és kevésbé közeli barátaid a nehéz és veszélyes barkácseszközök. Ha van egy műanyagolvasztós ragasztód, simán lepipálod a pasikat hatékonyságban.

vous - 2015.11.22.
A modern nő fegyvertára – Eszközök, amikkel könnyebbé tehetitek az életet

Bevallom, nem vagyok az a tipikus csajos csaj, ha szerelésről van szó.

Amikor elköltöztem otthonról, az apukám egy szerszámosládával indított útnak.

Na jó, többek között egy szerszámosládával. Amibe belerakta mindazokat az eszközöket, amikre szükségem lehet, és mindazokat, amiket sokszor használtam korábban. Mert igen, egész pici koromtól folyamatosan ott lebzseltem mellette a műhelyben, és én voltam a segéde minden alkalommal, mikor valamit bütykölt, szerelt, javított. Pedig van egy bátyám. Csak épp őt nem érdekelte az ilyesmi, engem viszont igen.

A szerszámkészletem mára jócskán kibővült, jó néhány doboz sorakozik a spájzban és a garázsban. Mert most is így van, hogy ez az ezermester dolog a férjemet nem érdekli, engem viszont igen. De ha, tegyük fel, valaki azt mondaná, meg kell válnom tőlük, néhány dologhoz mégis ragaszkodnék.

Mondd, te kit választanál?

A fúrógépemről simán lemondanék, mert igazából én magam még sohasem használtam, átadtam a terepet az erősebbik nemnek. Viszont ha nem könyvespolcról vagy karnisról van szó, nincs is szükség erre az eszközre. Hiszen minden másra ott a… Nem, nem a MasterCard, hanem a ragasztópisztoly. Szóval első körben ezt az eszközt választanám.

Felragasztja a képet a falra, megjavítja az eltört játékokat, csetreszeket, és simán fenn maradt vele a falon a ragasztását eleresztett szegőléc is.

Univerzális. A múlt héten ezzel gyógyítottam meg a vécétetőt is, amibe beletört a csavar. Persze a dekoráláshoz, a DIY ötletek megvalósításához is elengedhetetlen kellék.

Kellenek egyáltalán?

A fúrógépet tehát simán elpasszolnám, ahhoz tényleg pasi kell. És igazából egy kalapácsra is mindig szükség van, de ha nincs, jó a húsklopfoló is. Mert az úgyis van egy rendes konyhában, nem? Mint ahogyan kés is, ami csavarhúzónak is megteszi. Ha meg csillagcsavarral kell megküzdeni, akkor ott vannak a hegyes kések. Vagy a körömreszelő. A fogók helyett meg ott van a diótörő vagy az olló, ne adj’ isten a szemöldökcsipesz.

Mindezt persze helyettesíthetitek egy olyan bicskával is, amiben mindezek együtt megvannak, és a célnak is jobban megfelel. Nekem van egy ilyen, már több pasi vendégünk is megdicsérte, mikor meglátta nálunk a polcon. Persze azt hitték, nem az enyém. Ez lenne a kettes számú választásom, amit megtartanék.

Kompakt csomagok előre összerakva

De ha profik, gyorsak és ügyesek akartok lenni, inkább használjatok valódi barkácseszközöket a szereléshez. Csak válasszatok okosan. Nem is kell azon variálni, hogy vajon mire lehet szükségetek, megtette már ezt helyettetek az IKEA.

Szóval csak emeljetek le a polcról egy jóárasított szerszámkészletet, abban van kalapács, kombinált fogó, állítható fejű franciakulcs és cserélhető végű csavarhúzó. Egy pici dobozban mindez praktikusan elfér. Nekem azért még van mellé egy elektromos csavarhúzóm is, mert ki a franc fog küzdeni és erőlködni, ha megy ez gombnyomásra is. Tegyetek mellé a kosárba egy szeg- és csavargyűjtemény is, így semmi baj nem érhet titeket, amit ne tudnátok megoldani egyedül.

Ha mégis, akkor meg ott vannak a pasik. Őket se dobnám ki.

1. Ragasztópisztoly: Amazon,  2. Bicska: Leatherman Skeletool,   3. Szerszámkészlet: IKEA

1. Ragasztópisztoly: Amazon, 2. Bicska: Leatherman Skeletool, 3. Szerszámkészlet: IKEA
Ajánlott cikkek