Egyéb kategória

5 lecke, amit megtanultunk Az éhezők vidala hősétől, Katniss Everdeentől

Nemrég került a mozikba Az éhezők viadalának utolsó része, és a négy mozit végignézve tagadhatatlan, hogy eltanulhatunk pár dolgot a főhőstől, Katniss Everdeentől.
vous - 2015.11.23.
5 lecke, amit megtanultunk Az éhezők vidala hősétől, Katniss Everdeentől

Ha már láttátok az utolsó részt, akkor tudjátok, hogy Katniss minden tekintetben egy igazi hős. Bár a sorsa nem mindig úgy alakul, ahogy azt mi szerettük volna, de az biztos, hogy van mit tanulnunk Katniss Everdeentől.

1. Sose féljetek segítséget kérni!

Az első részben Katniss nem szégyellte elfogadni Peeta kenyerét, amikor az egész családja éhezett. Továbbá, egyik epizódban sem arrogáns, és nem vág fel azzal sem a srácok előtt, hogy milyen jól bánik az íjjal, ami, valljuk be, elég menő.

2. Legyetek önmagatok!

Sajnos a játékokat nem lehet arra alapozva túlélni, hogy mennyire bátor és okos valaki. Szükséges a szponzorok támogatása. (Életmentő ajándékok, amikor szükséges stb.) Az első részben, amikor interjút csinál vele Ceasar Flickerman, látszik a lányon, hogy mennyire ideges. A varázsa pedig pont ebben rejlik. Kicsit esetlen, becsületes és szerelmes. Ezért nyerte ő el a szponzorok támogatását, és nem Peeta.

Forrás:
GIPHY

3. A család a legfontosabb!

A történet ott kezdődik, hogy Katniss a húga, Prim helyett jelentkezik a viadalra. Ez mindent elárul!

4. Legyetek kedvesek az ellenségeitekkel!

Az persze egyértelmű, hogy az első részből megismert Rue, bár Katniss ellenfele, sosem lesz az ellensége. Főhősünk képes meglátni az embert a vetélytársaiban is, ezért barátkozott össze Rue-val, akit segített a végsőkig. Ez a gesztusa nagyban hozzájárult a lázadásokhoz a Capitolium ellen.

Forrás:
GIPHY

5. A lehetetlen nem létezik!

Katniss meg akarta nyerni az éhezők viadalát, bár eleinte kétségbe vonta képességeit, és attól is megijedt, mennyire profi a többi versenyző, de akart… És lássatok csodát, MEGNYERTE!

Forrás:
GIPHY
Ajánlott cikkek