Egyéb kategória

Le az őszi depresszióval! – Így tehetitek boldogabbá a napjaitokat

Vannak olyan napok, amikor egyszerűen bal lábbal kelünk fel és még magunk sem tudjuk, miért, de rosszkedvünk van. De mit tehetünk ez ellen? Hogyan lehet szebb és boldogabb a napunk? Mondok néhány trükköt.
vous - 2015.11.25.
Le az őszi depresszióval! – Így tehetitek boldogabbá a napjaitokat

Az ősz tipikusan egy olyan időszak, amikor mindenki mély depresszióba esik, sőt a legtöbbször mi juttatjuk el magunkat a mélypontig. Direkt szomorú számokat kezdünk el hallgatni, sírós filmeket nézünk, amik valljuk be, nem segítenek, hanem még inkább rátesznek egy lapáttal a rosszkedvünkre. Nem akarunk beszélni senkivel sem, legszívesebben egész nap az ágyban feküdnénk és sorozatot néznénk, miközben magunkat sajnálnánk. Nos, ez nem mehet így sokáig. Hoztam is nektek néhány dolgot, amikkel ti is boldogabbá tehetitek a napotokat, még ha nem is indult olyan rózsásan.

A legapróbb boldogság

Mindenkinek a fejében van egy kialakult kép arról, mit szeretne elérni a jövőben. De rossz szokásunk, hogy minél hamarabb szeretnénk elérni a kitűzött célt, legyen szó egy új munkahelyről, családról vagy bármi másról. Siettetjük a boldogságot és megfeledkezünk az élet apró örömeiről és azokról a vidám percekről, amik a mindennapokban érnek minket. Lassítsatok és vegyétek észre, mik azok a kis dolgok az életetekben, amikért hálásnak kell lennetek.

Forrás:
giphy.com

Nincs olyan, hogy kéne

Mint azt említettem mindannyiunk előtt lebeg egy kitűzött cél, amihez az idő során minél közelebb szeretnénk kerülni. Azonban amikor elgondolkozunk rajta, hogy hol is tartunk most az életben és milyen messze van még a cél, akkor gyakran elszomorodunk. Folyamatosan csak azt hajtogatjuk, mit kellene vagy mit lehetne csinálni a cél érdekében. Ne gondoljátok azt, hogy ott kéne tartanotok az életben, ahol egyébként nem tartotok.

Mondjatok nemet

Sokszor alakul úgy a napunk, ahogy éppen nem terveztük. Például egy olyan ismerősötök hív telefonon, akit nem túlzottan kedveltek. Meghívnak titeket egy bulira, ahova nem szívesen mentek a társaság miatt vagy éppen egy olyan régen látott ismerősötök akar veletek találkozni, akihez semmi hangulatotok nincsen. Ha nincs kedvetek hozzá, mondjatok nemet. Nem fog megállni a világ, nem így terveztétek, ezért inkább kihagyjátok.

Forrás:
giphy.com

Figyeljetek a testetekre

A testünk egy komplex rendszer, ami mindig üzen nekünk, ha valami problémája van. Üzen, ha pihennetek kéne egy kicsit vagy éppen többet mozogni. Szól, ha szükségetek lenne egy kis egyedül töltött időre vagy társaságra. Tanuljátok meg felismerni és figyeljetek oda jobban a testetek jelzéseire.

Ajánlott cikkek