Egyéb kategória

Ezek a jelei annak, hogy tényleg komoly kapcsolatban vagytok

Amikor valakitől azt hallom, hogy ő jelenleg komoly kapcsolatban van, együtt van a pasijával évek óta, mindent közösen csinálnak, mindent megosztanak egymással és már tervbe van az összeköltözés, esetleg az eljegyzés vagy a gyerek is, mindig elgondolkozom. Tényleg ettől lesz komoly egy kapcsolat?
vous - 2015.11.26.
Ezek a jelei annak, hogy tényleg komoly kapcsolatban vagytok

Alapvetően, szerintem, a legtöbben azt mondanánk, hogy igen, pont ettől lesz az. A közös tervezés, együttélés, összedolgozás, egymás segítése, tanítása és hasonlók. A válasz az előző kérdésre sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. A Relate felmérése 6000 résztvevővel dolgozott, amely megfejtette, hogy a vizsgált párok számára mitől komoly egy kapcsolat. 


A válaszadók 50%-a a problémák egymással való megosztását említette. Több mint 39%-uk a férjhez menést, 44%-uk pedig a “kizárólagos kapcsolatot” gondolja a komoly kapcsolat egyértelmű jelének.

Furának hangozhat, de ha jobban belegondolunk, teljesen érthető, miért a problémamegosztás áll az emberek szerint az első helyen. Az, hogy valakinek bizalmasan el tudod mondani a gondjaid, van valaki, akivel megoszthatsz mindent, legyen az jó vagy rossz, óriási biztonságot tud adni, főleg, ha párkapcsolatról van szó.

Forrás:
Pexels

Probléma lehet a számlafizetés, a gyereknevelés, a vacsorakészítés, de még az is, miért van tele hajjal a lefolyó. Munka, család, együttlét, háziállatok, bármi. Ha pedig a különböző helyzetekből adódó problémákat meg tudjuk osztani mással, le tudunk ülni megbeszélni és megoldást találni ezekre, akkor (már hivatalosan is) komoly kapcsolatban élünk.

A felmérés további eredményei is érdekesek. Azt is megvizsgálták, mi róhatja a legnagyobb terhet egy kapcsolatra. 24%-uk szerint a pénzügyi gondok, 21%-uk szerint a szerelmi viszonyok, 13%-uk szerint a munka és a magánélet közötti egyensúly, amit valamelyik fél nem tud megtartani. A 35 éves vagy annál fiatalabb résztvevők 84%-a azt mondta, a modern technológia pozitív hatással van a kapcsolatukra, hiszen egész nap tudnak kommunikálni egymással.

A legfontosabb egy kapcsolatban, hogy bármit meg tudjatok beszélni egymással. Lehet, hogy valakinek a komoly kapcsolat már a házasságra készülést vagy a gyerekvállalást jelenti, de az alapok ott dőlnek el, amikor meg kell oldani egy problémát, és igenis kommunikálni kell a másikkal arról, ami valamelyik félnek nem tetszik. 


Korábban már összegyűjtöttem nektek, milyen érvek szólnak a komoly kapcsolat mellett, és arról is volt szó, hogy mi az a 9 kérdés, amit tegyetek fel magatoknak mielőtt összeköltöztök valakivel.

Ajánlott cikkek