Itt a Black Friday! Az amerikaiak már most megőrültek, itthon érdektelenség fogadta

Itt a Black Friday! Az amerikaiak már most megőrültek, itthon érdektelenség fogadta

Eljött az évben az a nap, mikor az emberek már hajnalban gyülekeznek a boltok előtt, órákat állnak sorba, és dulakodnak a pénztárnál – vagyis a Black Friday.

Itt a nagy nap, amire sok ember egész évben vár, és szinte igazi ünnepként tekint rá. A Black Friday Amerikában a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, mikor hatalmas kedvezményekkel várják az érdeklődőket.

A legtöbb országban egyelőre még nyugodtabb a helyzet, mint a tavalyi években, ami főleg azért lehet, mert az online akciók már éjféltől elindultak. Ennek ellenére természetesen most is rengetegen keltek hajnalok hajnalán azért, hogy kedvezményesen szerezzék be a termékeket.

Idén rengeteg üzlet "előrehozta" a Black Fridayt Amerikában, ugyanis már hálaadás napján, vagyis egy nappal előbb kinyitottak és várták a vásárlókat.

Rengeteg vásárló várta, hogy az üzletek kinyissák a kapukat:

Forrás:
AFP

Bár egyre többen vásárolnak online, azért a boltokban is hatalmas a tömeg:

Forrás:
AFP

A legtöbben azért boldogan távoznak az üzletekből, ha sikerült beszerezniük azt, amit szerettek volna:

Forrás:
AFP
Forrás:
AFP
Forrás:
AFP

Bár Magyarországon nincs akkora hisztéria a Black Friday körül, azért a hazai üzletek is készültek akciókkal. Igaz, a külföldi országokhoz viszonyítva nálunk sajnos nincsenek 70-80%-os leértékelések. A H&M x Balmain hisztéria után kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon a fekete péntek is képes-e itthon felkavarni a kedélyeket. Hát, nem. Egy budapesti bevásárlóközpontban néztünk körül, ahol a boltoknak csak nagyjából a harmada tartott Black Fridayt. Ám sokkal óvatosabban, mint Amerikában.

Az üzletek leginkább 20-30 százalékot engedtek az árakból, több helyen ez nem is minden termékre volt igaz, csak néhányra. A legmagasabb árengedményt a maga negyven százalékával egy ruhaboltban láttunk. Ehhez képest a vevők egyáltalán nem tolongtak nyitáskor, sőt fél 11-kor még simán üresek voltak a boltok. Persze ezt az is magyarázhatja, hogy a magyar Black Friday nem csak péntekre korlátozódik, néhány bolt az egész hétvégéjét "befeketítette".

Azért érdemes megnézni az itthoni kínálatot, ide kattintva megtaláljátok, hol vásárolhattok kedvezményesen.