Egyéb kategória

Gyerekkorunk hősnői: ezeket tanultuk a kedvenc könyveink szereplőitől

Mindnyájan emlékszünk olyan hősnőkre, akiket a könyvekből ismerünk, de talán nem gondoltunk bele abba, hogy milyen tanulságos a történetük. Most elhoztam nektek közülük néhányat, akiket tuti ti is imádtatok.
vous - 2015.11.29.
Gyerekkorunk hősnői: ezeket tanultuk a kedvenc könyveink szereplőitől

Alice csodaországban

Lewis Carroll regényének főszereplője, Alice egy kíváncsi hét és fél éves kislány, aki bármit megpróbál annak érdekében, hogy érettebbnek tűnjön. Emiatt rengeteg kaland éri. Egy olyan világban találja magát, ahol senki nem érti őt meg, nyugtalannak érzi magát és persze mi is ugyanígy érezzük magunkat vele együtt. Nem gondoljátok, hogy sokan vagyunk így ezzel a való világban is? Jöjjön is egy idézet Alice-től:

Felesleges visszatérni a tegnaphoz, akkor még teljesen más ember voltam.

Forrás:
giphy.com

Hermione Granger

Hermione Granger szerintem mindenkinek az egyik kedvenc szereplője a Harry Potterből. Még akkor ismerhettük meg, amikor a bölcsek kövének keresésére indult az első részben Harryékkel. Ekkor csak 11 éves volt és elég hamar bebizonyította, hogy ő a Roxfort legfényesebb elméjű tanulója. Egy erős személyiség, aki a legveszélyesebb helyzetekből mentett meg mindenkit a tudásával. Mit is taníthatna ezzel nekünk Hermione, ha nem azt, hogy kellő tudással a fejünkben bármire képesek vagyunk.

Könyvek és tudás! Vannak még fontosabb dolgok is, mint a barátság és a bátorság.

Forrás:
giphy.com

Katniss Everdeen

Katniss Everdeen példája talán még aktuálisabb, mint az összes többi, hiszen most mutatták be Az éhezők viadalának utolsó részét a mozikban. Katniss egy 16 éves lány, akinek más tinikkel együtt kell megküzdenie egy játékban. Katniss egy rettenetesen erős személyiség, aki élete nagy részét azzal töltötte, hogy gondoskodjon az édesanyjáról és a húgáról, miután az édesapja egy balesetben meghalt. Mikor a húgát választották ki a viadalra önként jelentkezett, hogy megmentse őt. Ő lett a tüzes lány, aki minden kihívást kiállt.

Nem vagyok csinos. Nem vagyok gyönyörű. Olyan ragyogó vagyok, mint a Nap.

Forrás:
giphy.com
Ajánlott cikkek