Egyéb kategória

Három trükk és két eszementen egyszerű kütyü diótöréshez

Vészesen közeleg a karácsony, az év legszebb ünnepe, ahol az igazi háziasszonyok és konyhatündérek megmutathatják tudásukat főzésben és sütésben egyaránt. Ha az asztalra diós sütit szeretnétek, de el akarjátok kerülni a diótörés utáni kézfájdalmat, mindenképp fogadjátok meg az alábbi tippeket!

vous - 2015.11.29.
Három trükk és két eszementen egyszerű kütyü diótöréshez

Bár a sütemények és a konyha egyik fontos szereplőjéről van most szó, mégsem tudunk róla túl sok mindent. Ó, pedig mennyi mindenre jó a dió! Tele van vitaminnal, az idegrendszerrel jó barátok. A diólevélben C-vitamin, a gyümölcsében, tehát a magjában fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok (E, B) vannak. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, hasmenés ellen is használható.

Diót törni kalapáccsal a legegyszerűbb, ezt mindenki tudja. Viszont most olyan profi diótörő kütyüket mutatok nektek, amikkel már élvezet ez a hadművelet!

A fenti két kütyün kívül persze biztos, hogy számos találmány van, ami megkönnyíti a háziasszonyok életét diótörés területén. Viszont ha csak a kalapács marad, akkor itt van három diótörést könnyítő trükk, amik bár időigényesek, de garantáltan segítik a törést.

1. Áztatás

A dolgotok egész egyszerűen annyi, hogy egy tálba vizet engedtek, beleraktok annyi diót, amennyi belefér és 10-12 órán keresztül állni hagyjátok. Ezután sokkal könnyebben tudjátok majd megtörni a diót.

2. Gőzölés

Egy nagy lábos vizet forraljatok fel, tegyétek fölé szűrőben a diókat és gőzöljétek őket egy órán át. Ezután pedig egyből használjátok fel a dióbelet, sütőben 50 fokon szárítsátok meg.

3. Sós vizes áztatás

Ha a sima vizes áztatás nem működött, a továbbfejlesztett verziója már tuti fog. Egy tál vízbe rakjatok egy-két evőkanál sót is. Fél napig áztassátok a diócsapatot, utána rakjátok őket a a sütőbe megszáradni, nagyjából öt percre. Miután kihűltek, már törésre készen állnak rendelkezésetekre.

Ha ezek után még mindig a kézzel törő módszer mellett döntötök, akkor ebben a videóban megmutatják, hogy a legegyszerűbb:

Nem tetszik egyik sem? Semmi baj, sütisütés előtt fogjátok be a pasitokat diót törni és a darálást is bízzátok rá bátran.

Címkék: #dió #tippek
Ajánlott cikkek