Egyéb kategória

Filléres ajándékötletek, amikért odáig lesztek

Mielőtt teljesen elkeserednétek, hogy nincs pénzetek a barátnőtöknek vagy a szüleiteknek karácsonyi ajándékot vennetek, előbb mérjétek fel az otthoni terepet. Rengeteg hasznavehetetlennek tűnő apróságból lehet szuper ajándékot készíteni.
vous - 2015.11.29.
Filléres ajándékötletek, amikért odáig lesztek

Ne stresszeljetek azon, hogy nem lesz semmi a fa alatt. Mindenki tudja, hogy azok az ajándékok jönnek igazán szívből, amiket az ember maga készít a szeretteinek. Itt az ideje, hogy hasznosítsátok a bennetek rejlő kreativitást. Kicsit gondoljátok át az ajándékokat. Lepjétek meg a barátaitokat, családtagjaitokat olyan apróságokkal, amiknek egyrészt tuti örülni fognak, másrészt extra olcsón megússzátok a vásárlást vagy az elkészítését!

1. Teaválogatás

A barátnőiteknek, az anyukátoknak, a nagymamátoknak. Az sem baj, ha már a meglévő teakészletből gazdálkodtok. A teafilter cetlijére tűzzetek apró szívecskét, virágot, karácsonyfát, vagy bármilyen formát, amit el tudtok rajta képzelni. A legjobban sikerülteket pedig belerakhatjátok egy fémdobozba, amit később is tud használni. A dobozban pedig elrejthetsz egy személyre szóló levelet, amiben áradozhatsz a barátságotok tökéletességéről.

2. Fényképalbum

Nincs is maradandóbb és szívhez szólóbb ajándék, mint a fotóalbum. A barátnőiteknek, családtagoknak, akárkinek. Örök mentsvár, ami még akkor is csak legfeljebb egy ezresbe kerül, ha előhívatjátok a közös fesztiválos képeiteket. Ha pedig színes nyomtatóval, fényképpapírra nyomtattatjátok, még olcsóbban ki tudtok jönni belőle! A képek mehetnek egy saját kezűleg készített albumba, és már kész is vagytok.

Forrás:
Pixabay

3. Cukorba mártott alma

Olvasszatok kristálycukrot, és egy hurkapálcadarabra óvatosan, de gyorsan tekerjetek fel egy-egy karamellizált cukorspirált. Teáskanál helyett szuper teakavaró. Ha ügyesebbek (és bátrabbak) vagytok, akkor olvasztott-karamellizált cukorba hurkapálcára tűzött, gyönyörű, hibátlan, piros almát is mártogathattok. Egyetlen alma lesz az ajándék, de ha ügyesek vagytok, elájulnak majd tőle.

Hozzávalók: 1 kg kristálycukor, 4 dl víz, piros ételfesték, 10-15 alma, 10-15 fapálcika, 20 dkg durvára tört mogyoró.
Elkészítés: a cukrot a vízzel és az ételfestékkel 140 fokosra melegítjük. A fapálcikákat az almákba szúrjuk, megmártjuk őket a piros cukorban, majd beleforgatjuk a mogyoróba.

További információt ITT találtok.

4. Bekeretezett fotó

Bár a második ötlethez hasonlít, mégis kicsit más. Keretezzetek be egy közös fényképet. Az okostelefonok korában már szinte régiségnek számít, ha valaki előhívott fényképpel lepi meg ismerősét. Hívassátok elő a kedvenc képeteket, vegyetek hozzá egy olcsó papír képkeretet, díszítsétek fel magad és már mehet is a csomagolásba. A barátnőtök is biztos örül majd neki, hiszen a munkahelyén vagy otthon is kirakhatja az asztalra, amire ha ránéz, tuti elmosolyodik majd.

5. Befőttesüvegek

Mécses- vagy tolltartónak, a fürdőszobába fogkefetartónak, vagy csak egyszerűen asztali dísznek. Díszítsetek fel egy tisztára mosott (lehetőleg nem uborkaszagú) befőttesüveget filccel. A szájára kössetek szalagot (nem kell feltétlen karácsonyosat), dekorálhatjátok matricákkal, szalvétákkal. Ha pedig megfogadtátok a karamelles pálcikás ötletet, akkor az üveget csak töltsétek meg egyharmad magasságig kristálycukorral. Szúrjátok bele a pálcikákat, és máris ajándékcsomagolásra használtátok a befőttesüveget. A felcetlizett teafiltereket pedig mellé rakhatjátok, hogy mindig a barátnőtök eszébe jussatok, mikor teát főz!

6. Bögrék

Bár hasonló tulajdonságokkal bír, mint az előbb említett befőttesüvegek. Azért egy funkcióval mégis több írható a számlájára. Igen, jól gondoljátok: inni lehet belőle.

Mire lesz szükségetek? Egy egyszerű bögrére, néhány apróságra és a képzelőerőtökre, na meg a kreativitásotokra. Gyöngyökkel, filcekkel és matricákkal dekorálhatjátok a bögrét. Lehet belőle asztali tolltartó, fogmosópohár és csak simán bögre, ami örökké rátok fogja emlékeztetni a barátnőtöket!

Még mindig nem találjátok az igazit?

Ne csüggedjetek, az internet harsog a „Csináld magad”, DIY-ötletektől! Például ebből a videóból is meríthettek ihletet:

Ti mivel bővítenétek még a listát?

Ajánlott cikkek