Egyéb kategória

A 7 legdurvább kapcsolatgyilkos árulás egy pár életében

A hűtlenségről, árulásról a legtöbbünknek a fizikai megcsalás jut az eszébe, pedig a társunk elárulása nem itt kezdődik. Egy erős köteléket sok-sok apró finom terelés is meggyengíthet, alááshat, sok házasság így siklik ki a kezdeti boldogság után.
vous - 2015.12.01.
A 7 legdurvább kapcsolatgyilkos árulás egy pár életében

Ezek az apró dolgok szinte fel sem tűnnek a pároknak, hanem egyszer csak azon kapják magukat, hogy kerülik az intimitást, és elhidegültek egymástól. Íme a top 7 kapcsolatgyilkos árulás, amit az emberek elkövethetnek.

A gyerek az első

Ki az első az életetekben, a párotok vagy a gyerekek? Nos, persze, érthető, hogy a gyerekre figyelni kell, de a társatokra is. ,,Amíg kiemelten figyelnek a nők a gyerekek igényeire, ezt az energiát és a jelenlétet megvonják a házastársuktól” – mondta a HuffingtonPostnak Otto Collins párterapeuta. Azt hiszik az emberek, ha a gyerekre és a kötelezettségekre figyelnek, azzal erősítik a kapcsolatot, pedig éppen ellenkezőleg, a végén idegenné válnak egymás számára. Szeretik egymást, de nem „szerelmesek”, mert már nagyrészt elhanyagolták a kapcsolatot, anélkül, hogy észrevették volna.

Érzelmileg valaki másnak adtok teret

Nem kell, hogy a párotok legyen a kizárólagos legjobb barát, de vele kell megbeszélnetek mindent, ami bennetek lezajlik, legalábbis a nagyját. Egy személy beférkőzése az életetekbe, akivel érzelmileg közel álltok egymáshoz, csalódás a párotoknak. Bizonyos esetben az is könnyen megeshet, hogy vonzódni kezdtek ehhez a személyhez. Erre nektek kell odafigyelnetek, hogy a párotok helyét ne vegye át senki más.

Állandóan a közösségi médián lógtok

Azzal, hogy a munkátok miatt folyton e-mailt írtok, a telefonon lógtok és a közösségi oldalakon cseteltek, időt, minőségi közös együttlétet vontok meg a másiktól, ami elidegenedéshez vezethet. Húzzátok meg a határokat, és ha a párotokkal vagytok, ne foglalkozzatok mással. Ezzel leértékelitek őt.

A pénzügyekben sumákoltok

Ha nem vagytok őszinték a pénz kezelését illetően, az csalódást vált ki a párotokból, úgy fogja érezni, nem része a csapatotoknak. Bárhogyan is döntötök a pénz kezelését illetően, fontos, hogy megbeszéljétek és átlátható legyen a rendszer. Minden egyedül meghozott döntés és eltitkolt információ bomlasztja a szövetségeteket.

Több időt töltötök a barátaitokkal, mint vele

Otto Collins a saját bőrén tanulta meg, mennyire nem jó, ha a barátai és a velük való közös program előtérbe kerül, a felesége pedig háttérbe szorul. ,,Volt olyan év, hogy 26 koncertre utaztam el a barátaimmal, miközben ő otthon vigyázott a kisfiunkra. Rájöttem, hogy ennek nagyon erős bomlasztó hatása van.” Igenis a társatok legyen az első!

Kibeszélitek a háta mögött

Még ha nem is jut a fülébe, akkor is a bizalmat ássa alá az, ha a társatok rossz tulajdonságait kibeszélitek a háta mögött, pedig a bizalom a párkapcsolat egyik alappillére. Az ilyen dolgokat vele beszéljétek meg, a problémákat szintén. Különben hogyan oldanátok meg a konfliktusokat?

Hallgattok

A „semmi” utáni vészjósló csend semmi jót nem ígér. Azzal, hogy nem mondjátok el a párotoknak, mi bánt, többszörösen is eláruljátok. Egyrészt leértékelitek őt, hogy annyira sem tartjátok, hogy megosszátok vele azt, ami bennetek zajlik, másrészt a probléma elhallgatásával csak gyűlik a torkotokban a gombóc, és egyszer még nagyon fájni fog.

A helyzet végül azért mérgesedik el, mert a passzív-agresszív néma hozzáállás csak annak ad teret, hogy a másik feltételezze azt, amit csak akar. Higgyétek el, a lehető legrosszabbra fog gondolni.

Ajánlott cikkek