Egyéb kategória

Egyétek karcsúra magatokat görög joghurttal!

Amikor elmentek vásárolni, mit vesztek le a joghurtos polcról? Málnásat, simát, tejfölt? Ha eddig még nem jutott eszetekbe a görög joghurthoz nyúlni, akkor mától mindenképpen tegyétek! Sőt, nem is gondolnátok, hányféle módon tudjátok használni!
vous - 2015.12.02.
Egyétek karcsúra magatokat görög joghurttal!

Ez a finom ízű, sima állagú krémcsoda ugyanis szuperegészséges, egy csészényi adag 23 gramm fehérjét tartalmaz, laktató, elűzi az éhségérzetet, tele van kalciummal, B-12 vitaminnal, probiotikumokkal és alacsony zsírtartalma miatt alig 150 kalóriát visztek be vele.

Ennek köszönhetően ellát energiával és segít megelőzni a puffadást. Gyakorlatilag vékonyra ehetitek magatokat vele, ha ezt használjátok a sok kalóriabomba kategóriájú étel helyett. Mutatok is pár tippet, hogyan iktathatjátok be az étrendetekbe!

Forrás:
flickr
  • Tésztaszószokhoz használjátok bátran tejszín helyett! Paradicsomszószhoz keverve is tökéletes!
  • Krémlevesekben is váltsátok ki vele a tejszínt, ha nem szeretitek a krémleveseket úgy, mint én, nem kell drasztikusan változtatni a recepten, igazodjatok az eredeti arányokhoz!
  • Készítsetek belőle szendvicskrémet, néhány tippet itt találtok!
  • Keverjétek össze uborkával, fokhagymával, kaporral, és kész is a házi tzatzikiszósz!
  • Süteményekben helyettesítsétek vele a zsiradékot! Olaj, vaj helyett használjatok görög joghurtot. Egy csészényi olajat háromnegyed csészényi joghurt helyettesít.
  • Gofrira és palacsintára keverjetek össze görög joghurtot némi édesítőszerrel, és kész is az öntet!
  • Keverjetek hozzá citromlevet, kapribogyót, némi sót és borsot: szuper szósz halakra, húsokra!

Még több ötletet itt olvashattok, de kövessétek a MÉG IDÉN! kampányhoz kapcsolódó cikkeinket is, számos egészséges finomságot találhattok köztük!

Ajánlott cikkek