Egyéb kategória

A helyzet, amikor már csak a takarítónő segíthet

Óriási a rumli, a mosogatóban halomban állnak az edények, a ti szemetek előtt pedig csak határidők repkednek? Naná, hogy eszetekbe jut, jó lenne egy házinénit beszerezni. Aztán gyorsan el is felejtitek. Pedig...
vous - 2015.12.07.
A helyzet, amikor már csak a takarítónő segíthet

…teljes joggal fogalmazódik meg bennetek a vágy, és könyörgöm, ne hagyjátok magatokat befolyásolni olyan piti dolgok által, mint hogy mit fognak gondolni rólatok. Azért, mert alkalomadtán nem ti, hanem egy takarítónő varázsolja tisztára a lakást, még nem lesztek olyan nők, akinek ‘eláll a munkától a keze’. Meglehet, hogy egyébként imádjátok rendszerezni a gardróbotokat, és rendmániások vagytok, van az a helyzet, mikor takarítónő után visítanátok. Például:

Nagytakarításkor

Karácsony előtt mondjuk, hogy a rettegett tavaszi nagytakarításról ne is beszéljek. Ekkor nagyjából minden szekrényt lomtalanítani kell, a ruhákat évszak szerint megcserélni, az ablakpucolásért egyenesen rajongtok, én tudom! Ha van kedvetek ablakot pucolni, hajrá, szerintem vagyunk páran, akik udvariasan előre engedjük a létrán a takarítónőt.

Ha veszekedtek a rendetlenség miatt

Ha valamelyikőtök rendmániás, és a másik nem annyira, ráadásul se időtök, se kedvetek nincs takarítani, ha a tányértörés nem, a ruhadobálás könnyen a hétköznapjaitok részévé válhat. ,,Mekkora a kupi. Már megint halomra áll a szennyes. MEGINT UNDORÍTÓ KOSZ VAN!’ Ismerős? Ha nem akartok válási papírokat olvasgatni, akkor gyorsan hívjatok egy takarítónőt!

Ha nincs időtök

Bárkivel előfordul. El vagytok havazva, ki se láttok a teendők közül. Takarítanátok, de az a munka rovására menne. Még ha bele is férne az időtökbe, biztos, hogy a szabadidőtöket, mikor végre aludhatnátok, erre akarjátok áldozni?

Gyerek mellett

Senkinek ne higgyetek, aki azt mondja, hogy képes maximálisan jelen lenni a gyerek mellett nőként és takarítónőként is. Oké, lehet, hogy képes, de nektek nem kötelező beállni a sorba, nyugodtan kérjetek segítséget. Semmi baj nincsen, ha fizettek azért valakinek, hogy rendet tegyen, és az aznapi ebéd rendelés útján kerül az asztalra. Így is szuperanyuk vagytok!

Ma már a takarítás nem áll ugyanazon a helyen, mint régen, mikor a ‘nőnek a konyhában volt a helye’. Önmegvalósítotok, dolgoztok, gyereket neveltek, teljesen érthető, ha olykor-olykor a porszívózás teljesen kiszorul az életetekből. Különben is, a bejárónők is kapnak fizetést, így mind a ketten boldogok lesztek!

Ne legyen hát bűntudatotok amiatt, mert másra hagyjátok a takarítást!

Címkék: #rend #takarítás
Ajánlott cikkek