Egyéb kategória

Ebben a meseszép francia kastélyban a természet vette át az uralmat

Nemcsak hazánkban vannak olyan kastélyok és várak, amik egykor még fényben pompáztak, hanem a világ más tájain is. Ezúttal egy Franciaországban található kastélyról lesz szó, ami felett már a természet vette át az uralmat.
vous - 2015.12.06.
Ebben a meseszép francia kastélyban a természet vette át az uralmat

A francia Château de la Mothe-Chandeniers kastély szinte mesébe illő építmény, mivel egy hatalmas erdő közepén található. A története egyébként egészen a 13. századig nyúlik vissza, amikor még a híres Bauçay család tulajdonában volt. Ekkor az egyik legnépszerűbb kastély volt világszerte, pontosan addig a pillanatig, amíg nem kezdtek megfeledkezni róla.

Bár a 19. század elején egy gazdag üzletember fel szerette volna újítani, mielőtt III. Napóleonnak adták át, aki 1870-ben végleg felújította, és egy romantikus kastéllyá varázsolta. 1932-ben még központi fűtést is telepítettek a várba, amikor egy hatalmas tűz ütött ki, és csak a kápolna, a melléképületek és a galambdúc menekült meg. Arról nem is beszélve, hogy értékes könyvek, faliszőnyegek, festmények és bútorok vesztek oda a tűzben.

Most, 75 évvel később pedig ugyanebben az állapotban lehet látni az egykor még népszerű kastélyt.

Bár 1981 óta van tulajdonosa, egy korábbi matektanár. Egy 2013-ban készült interjúban elmondta, két évet szánt rá, hogy feltámassza romjaiból a kastélyt. Végül a próbálkozásai feleslegesnek bizonyultak, de hogy miért hagyott fel végleg a felújítással, azt nem lehet tudni.

Annyi biztos, hogy az 1980-as években a környező földeket és erdőket eladták egy francia banknak, és részenként értékesítették őket, így a kastélynak több tulajdonosa is van. Számos petíció indult már annak érdekében, hogy felújítsák a kastélyt, de mind hiába. Pedig milyen jó lenne, ha ugyanúgy ragyogna, mint a 13. században!

Forrás:
www.dronecontrast.com
Ajánlott cikkek