Az egészséges popcorn létezik, így készítsétek el!

Az egészséges popcorn létezik, így készítsétek el!

Imádom a popcornt. Moziba is csak azért megyek, hogy ehessek a kedvenc, baconös kukoricámból. Persze, ha a film is érdekes, akkor dupla élvezet. Dupla élvezet nekem, az egészségemnek pedig egy nagy adag kalórialöket.

Már én is rájöttem, hogy nem túl jó dolog hetente bombáznom magam színezékkel teli, vajas kukoricával, ezért úgy döntöttem, hogy csökkentem a mozizást – így még spórolhatok is –, otthoni filmesteket tartok és elkészítem saját magamnak a popcornt. Hipermarketekben lehet kapni kukoricaszemeket, amit a tűzhelyen kell kipattogtatni. Ez a változat még egészségesnek is mondható. De ha valami különlegesebbre vágytok, hoztam még pár okos tippet az egészséges kukoricázáshoz.

Forrás:
pixabay.com

Zöld popcorn

Egy spirulina alapú nasi a leghatékonyabb összetevő, ami a popcornra kerülhet. Nálunk ezt por formájában vásárolhatjátok meg, amit a már említett otthon elkészített kukoricára szórhattok. A spirulina egy kék-zöld alga, ami tele van fehérjével, B-vitaminnal és vassal. Gyakran használják természetes élénkítőszernek kávé és energiaital helyett.

Sprayed water color paint on popcorn for our 3 dimensional trees. #greenpopcorn

Berny (@simply_berny) által közzétett fénykép,

Sajtos popcorn

Még mielőtt örülnétek, nem sajtot fogunk ráreszelni, hanem táplálkozási élesztővel szórjuk meg az otthon kipattogtatott kukoricát. Ez adja majd a sajtos ízt. Jöhet még rá fokhagyma- vagy vöröshagymapor.

Forrás:
pixabay.com

Karamellás popcorn

Ha a különleges ízek szerelmesei vagytok, akkor ez a recept kötelező. Semmi másra nem lesz szükségetek, csak vegán karamellaporra, na meg egy kis kókuszcukorra és fahéjra. Hogy ez a kellemes, édes íz még jobban érvényesüljön, szórjatok rá egy csipet tengeri vagy himalájai sót.