Egyéb kategória

Apróságok, amikre ha odafigyeltek, megszabadulhattok a pattanásoktól

Gondos esti rutin, sminklemosás, arclemosás, vízzel, tonikkal, mindennel. Használjátok a krémeket, amiket a kozmetikusotok adott, odafigyeltek a bőrötök tisztaságára, és feleslegesen sminket sem hordotok, mégis pattanásos a bőrötök. Miért?
vous - 2015.12.12.
Apróságok, amikre ha odafigyeltek, megszabadulhattok a pattanásoktól

Egyértelmű, hogy a leggyakrabban kémiai anyagoknak köszönhetően leszünk pattanásosak, gyakran mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni ezt, ezért a parfümöt is csak úgy fújkáljuk magunkra. Emberfüggő, kiket irritálnak és kiket nem ezek a dolgok. Ha esetleg úgy érzitek, annál rosszabb nem lehet, mikor egy hatalmas pattanás nő a homlokotokra a randitok előtt, akkor elmondom: de lehet. Ez pedig az, mikor a testeteket elönti a pestisszerű pattanásáradat.

A hidegebb hónapokban bár könnyebb a dolgunk, hiszen ezeket el tudjuk rejteni a három réteg ruha alá, nyáron viszont, ha nem akarunk megsülni, le kell dobni a textilt, olyankor pedig bárki szabadon csodálhatja a bőrünket. Kínos, kellemetlen, ugye?

Első tipp: ne essetek kétségbe!

Két bőrgyógyász, dr. Rick Mizuguchi és dr. Julie Russack, valamint a sztárok esztétikusa, Renee Rouleau segít felismerni azokat a hibákat, amelyeket mindannyian elkövetünk a bőrünk ellen.

A melltartók szorítanak, és…

Feltűnt már nektek is, hogy a hátatok jobb és bal oldalán, pont ott, ahol a melltartópántotok van, pattanások jelentek meg az utóbbi időben. Mizuguchi szerint a bőr és a melltartópánt állandó súrlódása és érintkezése miatt nagy eséllyel alakulnak ki mitesszerek, pattanások a hátnak ezen a területén. Nyáron, amikor verejtékezünk, a pántok alatt a pórusok eltömődnek, így később pattanásokká „növik ki” magukat. Próbáljatok minél kevesebbszer melltartót hordani, hiszen nemcsak a melletek formája bánthatja, hanem a bőrötök is.

Forrás:
Pixabay

Nem kell mindig öblítő a mosáshoz


Miközben úgy érezzük, a ruhánknak luxus, hogy a tökéletes illatért cserébe egy kis öblítőt öntünk hozzájuk mosáskor, a bőrünk ezért egyáltalán nem hálás. Russack arra hívja fel a figyelmünket, hogy az öblítőkben rengeteg olyan vegyi anyag van, ami irritálhatja a bőrt és allergiás tüneteket okozhat.

Nézzétek meg, hova fújjátok!


Bizony, bizony, a parfümökről van szó. Ha gyakran fújjátok a nyakatokra vagy a mellkasotokra, pattanások melegágyát képezhetitek vele. Russack szerint a parfümök tele vannak olyan olajokkal, amelyek eltömítik a pórusokat, ezért inkább a ruhára érdemes az illatot fújni.

Ellenőrizzétek a termékeket!


Mizuguchi készített egy listát, amin felsorolja azokat az összetevőket, amelyek a szépségápolási termékekben gyakran megtalálhatóak, és a pórusokat eltömítik. Oké, kínaiul hangzik, de a termékek hátulján úgyis fel vannak tüntetve az összetevők, nektek csak bele kell olvasnotok abba a 4-5 sorba. Íme pár ilyen adalékanyag: izopropil-palmitát, butil-sztearát, izopropil izosztearát, izocetil-sztearát, kakaóvaj, acetilezett lanolin, és a D & C vörös színezékek.



A teljes listát ITT találjátok.

Ezeken kívül számos oka lehet a pattanásos bőrnek. Hormonok, sok csokoládé, nem megfelelő táplálkozás, túl sok édesség, kevés alvás, stresszes életmód, sminkben történő alvás, alkohol, bármi.

A lényeg, hogy a lehető legtöbb módon próbáljátok megkímélni a bőrötöket attól, hogy számos kellemetlen napot okozzon nektek, amiért nem „tökéletes”.

Ajánlott cikkek