Egyéb kategória

Elmesélem, hogyan lesz valakiből asztrológus – nem, nem boszorkányság!

Ugyanúgy, ahogyan valakiből autószerelő, lakberendező, informatikus vagy orvos. Keresi a helyét a világban, próbálgatja a szárnyait, és meglehet, hogy éppen az asztrológia lesz az a területet, ahol a tehetségét a leginkább kamatoztathatja.
vous - 2015.12.13.
Elmesélem, hogyan lesz valakiből asztrológus – nem, nem boszorkányság!

Érdeklik az emberek, érdekli a világ, ami körülveszi, és érdekli saját maga. Aki asztrológiát kezd el tanulni, minden bizonnyal keresi az útját. De fordítva is igaz: aki asztrológushoz fordul, szintén keresi az útját.

Az asztrológia a világ minden pontján minden időben létezett, és létezik ma is.

Mi kell hozzá?

Megszállottság, elhivatottság, kitartás és folyamatos önfejlesztés. Az asztrológiát tekinthetjük egy külön nyelvnek, amit nemcsak érteni kell, de megfelelően tolmácsolni tudni is. Az analógiás gondolkodás kezdetben nélkülözhetetlen, idővel pedig az asztrológia magasabb szintű tudása az intuíció fejlesztésével érhető el. Az intuíciós képesség összefügg a harmadik szem fejlettségével. Minél tudatosabb valaki, annál intenzívebben tud áramolni a fény a harmadik szemen, vagyis a hatodik csakrán keresztül.

A védikus asztrológia másik neve „jyotish shatra”, ami szanszkritül azt jelenti: „a fény tudománya”, vagyis rendeltetése, hogy fényt vessen mindarra, ami egyébként nem látható.

Itt Európában a legismertebb a nyugati asztrológia, de egyre terjedőben van a védikus asztrológia is. Bármelyiket is választjuk, asztrológusnak lenni élethosszig tartó tanulást jelent. Indiában azt mondják, hogy az alapok elvégzése – egyéntől függően ez kb. 3–5 év – után még 7 évet kell eltölteni a saját képlet tanulmányozásával, mire asztrológussá válhatsz.

Kinek ajánlott?

Asztrológiát tanulni mindenkinek ajánlott. Már a 10-12 éves gyerekek is nagyon nyitottak rá, szeretnék tudni, milyenek, illetve hogy mások milyenek. Nagyon jó önismereti lehetőség rejlik az asztrológiában, ami mindenkinek csak a hasznára válhat. Valamelyest divat is lett az asztrológiához érteni, de jó, ha 100 emberből egy praktizáló asztrológus lesz. Nagyon sok gyakorlás, gyakorlás és még több gyakorlás szükséges.

Forrás:
iStock

Mi a menete?

Sokan mondják, hogy nagyon érdekli őket az asztrológia, és szívesen is tanulnák, ha nem tartana olyan hosszú ideig. Az alapok elsajátításához minimum 3-4 évre szükség van. Intézményesített képzések vannak ma már szerte az országban és külföldön is. Az asztrológia legelterjedtebb irányzata az emberközpontú, lélekközpontú (pszichológiai) megközelítés, ugyanakkor a tradicionális alapok elsajátítására is szükség van. Léteznek különféle szintű online képzések is, rengeteg könyv is rendelkezésre áll. A magasabb szintű tudás elsajátításához véleményem szerint elengedhetetlen valamilyen személyes képzési forma, amely teret és keretet ad a gyakorlásra és az asztrológiai szemléletmód elsajátítására.

Asztrológusi oklevelet a közel 4 év sikeres elvégzését követően lehet szerezni, szakdolgozat írásával, illetve a teljes 4 év anyagából sikeresen letett szóbeli vizsgát követően.

Az asztrológia titkos tan, amit meg lehet tanulni, el lehet sajátítani, de mindenkinek csak annyit mutat meg, amennyi alázat benne van.

A hagyományos iskolákban az első évben az alapok megtanulása, a születési horoszkóp felállítása, az egyén sorsának és személyiségének elemzésével ismerkednek, míg a második évben a különböző porgnosztikai technikák elsajátításával, a harmadik évben az emberi kapcsolatok (szinasztria) vizsgálatán van a fő hangsúly, míg a negyedik évben a mundán (világi) asztrológia, a kérdő-, az időpontválasztó – és az egészségügyi asztrológia különböző területeinek megismerése áll.

Nincs két egyforma asztrológus sem, mint ahogy nincs két egyforma orvos sem. Így minden asztrológusnak megvan a saját látásmódja, egyénisége, amin keresztül megközelíti az asztrológiát, és használja mint eszközt.

A saját nézőpontom szerint nem az a cél, hogy mások életét irányítsuk, hanem hogy segítsük felszínre hozni a saját teremtő erejét, segítsük megérteni a helyzetét, az elakadásait, segítsük az önismereti folyamatban, hogy a lehetőségeiből a legtöbbet kihozhassa. Ehhez már többnek kell lenni egyszerű asztrológusnál, hiszen tanácsadói, időnként coach minőségben is jelen kell tudni lenni. Ilyen típusú képességre is véleményem szerint nagy szükség van. Az asztrológia mellett tehát mindenképp érdemes valamit kiegészítésnek tanulni, például pszichológiát, filozófiát vagy akár üzleti szemléletet.

Forrás:
iStock

Az asztrológiát az Uránusz bolygó szimbolizálja, és maga az Uránusz elhelyezkedése a horoszkópban utal a nem mindennapi foglalkozásokra. Az asztrológia ilyen: nem hétköznapi. Ugyanakkor más analógiában is megélhetjük az Uránuszt, például választhatjuk a pszichológiát, a szociológiát, az informatikát, az űrkutatást, jövőkutatást, karitatív foglalkozást, technikai újításokat vagy bármilyen más nem szokványos foglalkozást. Egy dolgot ne felejtsünk el: senki sem tévedhetetlen, így az asztrológus sem.

Ajánlott cikkek