Egyéb kategória

E-könyvet vagy igazit kérnétek karácsonyra?

Tegyük fel, hogy éppen levelet írtok. A Jézuskának. Nagyon vágytok egy könyvre, történetre. Mit írnátok, mit kérnétek? Könyvet vagy e-bookot?
vous - 2015.12.13.
E-könyvet vagy igazit kérnétek karácsonyra?

Tény, hogy vérbeli könyvmoly vagyok, nincs értelme tagadnom. De kiérdemlem én ezt a titulust, ha megbotlottam, és a papíralapú könyvek helyett e-bookon olvasom a jobbnál jobb történeteket? Pedig, emlékeztek, én sokat harcoltam a pöttyös, csíkos és indián könyvekért a könyvtáros nénikkel. Könyvekkel teli szatyrokat vonszoltam át a városon, de mégis lecseréltem műanyagra a könyvet.

Megvan az előnye

Könnyű, mindig nálam van, bárhol előkaphatom. Bárhová vihetem magammal, és akár egy egész könyvtárat rápakolhatok. Mindig van választék, nem kell amiatt stresszelnem, hogy háromból egy könyv nem fér a táskába, a háromból melyiket ne vigyem nyaralásra. Mert amelyiket nem viszem, az tuti hiányozni fog. Ilyen ez a könyvszerelem.

Az az illat…

Azért van ám igazi könyv is a polcokon. Szeretem őket nézni, végigsimítani. Néha leveszek egyet a polcról, beleszagolok. Ezt például sosem adhatja meg nekem egy e-book. Egy könyvbe szagolni olyan, mint utazni az időben, az illata magával ragad, elvisz, megröptet, eszetekbe jut a múlt. A papír fehérsége sosem volt még ilyen sokféle: fakó, vaj, pergamenes, sárgás. Elfeledett emlékek, cetlik hullanak ki belőlük néha, és ezért szerethetőek annyira.

Nehéz.

Szóval, mielőtt elfeledkeznénk a lényegről, ti melyiket kérnétek? 🙂

Ajánlott cikkek