Egyéb kategória

A divat jövőjét a 3D-nyomtatás szabja át – Egészen elképesztő, mi vár ránk

Egyre jobban terjednek a 3D-nyomtatók, amelyekkel elképesztő dolgokat hozhatunk létre. A modern technológia nemcsak az ipart és az egészségügyet, de a kultúrát is teljesen át fogja szabni. Sőt, ez már a jelen...
vous - 2015.12.14.
A divat jövőjét a 3D-nyomtatás szabja át – Egészen elképesztő, mi vár ránk

Forrás:
www.high.org

Az új évezred egyik legfontosabb innovációja a 3D-szkennelés és -nyomtatás. Ma már hihetetlen dolgokat tudnak előállítani a modern technológia segítségével. Az iparban műanyagból és fémből ma már simán lehet bármit nyomtatni – biciklilánctól autóalkatrészekig. Na, de ruhát?!

A 3D-technológiát egy holland tervező, Iris van Herpen honosította meg a divat világában. A hölgy óriási feltűnést keltett, amikor 2010-ben elsőként vitt a kifutóra ilyen módon készült ruhakölteményeket. Iris van Herpen óriási hatással volt és van még mindig a divatra. Nem véletlen, hogy a munkáit már múzeumokban is kiállítják. Jelenleg az atlantai High Museum of Art látogatói csodálhatják meg lélegzetelállító alkotásait, amelyek egytől egyig 3D-nyomtatással készültek. A kiállítás 2016. május 16-ig látogatható.

És ez még nem minden! Elképesztő újításokat találtok ide kattintva a Kultjelző oldalán.

Ajánlott cikkek