Lélek

Éves horoszkóp 2016 – Minden csillagjegynek mást hoz a Mars éve

Mindannyian szeretnénk tudni, mit hoz a jövő. Az Ikreknek, a Szüzeknek, a Nyilasoknak és a Halaknak nagy, sorsszerű eseményeket és értékrendbeli változásokat hoz a 2016-os év.

vous - 2015.12.14.
Éves horoszkóp 2016 – Minden csillagjegynek mást hoz a Mars éve

Az év dinamikusan indul, majd április 17. és június 30. között a Mars lassabb tempót fog diktálni, amit a Kosok, a Nyilasok és a Skorpiók fognak erőteljesebben megérezni. Érdemes elolvasni nemcsak a csillagjegyre vonatkozó leírásokat, hanem a Hold és az aszcendens jegyekre leírtakat is – ha ismert –, ami további kiegészítéssel szolgálhat az év alakulását illetően. Azonban az itt leírtak általános energetikai hatásokra tér ki, aki részletesebben érdeklődik a saját sorsa iránt, állíttassa fel a születési időpontjára elkészített horoszkópját.

Kos

A mélyebb önmegismerés útjára lépnek a Kosok, amire a retrográd Mars áprilistól júliusig ráerősít majd, lassítva az előrehaladást. Nem kell megijedni a lassúbb tempótól, ez több elmélyülésre, kitartásra késztet. Az ösztönös, szexuális természetük jobb megértésére és a dolgok mélyére ásására, nyomozásra, szakértelmük fejlesztésére ad lehetőséget. Érdeklődésük megnőhet az okkult tudományok, természetes gyógymódok iránt. Munkájukban több megbecsülésre, kedvező ajánlatokra számíthatnak, de vigyázniuk kell, mert elkényelmesedhetnek, el is lustulhatnak. Fontos, hogy ne hárítsák másokra a kötelezettségeiket. A túlzott jólétre való törekvés egészségügyi zavarokra, elhízásra hajlamosíthatnak. Több váratlan esemény éri őket, ahogyan a szerelem is váratlanul toppan majd be, ideálisan április, május hónapban.

Bika

Az intimitás, a szexualitás, a kapcsolatok előkelő helyre kerülnek a Bikák életében, különösen február hónapban. Bízzanak saját vonzerejükben, szépségükben, bájukban, termékenységükben, hiszen a 2016-os év nemcsak szerelmet, de gyermekáldást is hozhat. A vállalkozásoknak is kedvez az év. A sport, vagy valamilyen kreatív tevékenység, hobbi ellensúlyozhatja a párkapcsolatokban fellépő feszültségeket, konfliktusokat, amiben jócskán lehet részük, ha saját igazukat próbálják megértetni párjukkal.

Próbáljanak meg nem túl sok ellenséget begyűjteni az év első két hónapjában és legyenek óvatosak, mert balesetveszélyes időszakok is egyben. A június, július és augusztus hónapok az akaratérvényesítésben feszültebb, nehezebb időszakot jeleznek. A feszültség okainak megértésével nagyot léphetnek előre ezekben a hónapokban.

Ikrek

A kontrollal és a hűséggel kapcsolatos kérdések játsszák a főszerepet. A Szaturnusz szembenállása a mások iránti felelősségérzetet, a kapcsolatok megszilárdítását, valamint a saját tudatosságunk növelését erősíti. Jupiter, a szerencsehozó bolygó az otthonteremtést, családbővülést, az ingatlanügyeket, a nagyobb élettér kialakítását forszírozza egészen szeptemberig. Dolgos év lesz, az év uralkodó bolygója, a Mars sok időt tölt el a 6. házban, ami azt jelzi, hogy az egészségre, a hétköznapi ügyek szervezésére és a munkára nagy energiát kell mozgósítani. Értékrendbeli különbségek miatt több összetűzésre is számíthatnak. Céljaik elérésében szükség lesz nagyobb összeszedettségre, mentális rugalmasságra és az önpusztító életmód felszámolására. Május és június sorsfordító időszak, komoly, nagyobb felelősséggel járó változásokat hozhat el főként párkapcsolati téren.

Rák

Sok mondanivalójuk lesz a Rákoknak, akik jönnek-mennek, látnak és utaznak. Kapcsolataik tele lesznek szenvedéllyel, megtorpanást csak a retrográd Mars időszaka hozhat (április 17.–június 30.), ami szerencsétlen kalandokba is sodorhatja őket, vagy olyanokba, amelyek sehová sem vezetnek. A gyerekekkel való foglalkozás kiemelten nagy szerepet kap, valamint azok a tevékenységek okozhatnak nagyobb örömöt, amelyek nehéz feladatok elvégzésére, nagy és kreatív erőfeszítésekre serkentik.

A sporttal legyenek óvatosak a retrográd Mars idején, valamint a spekulációkat, a nagyobb kockáztatásokat kerüljék. Munkájukban túlhajszoltnak érezhetik magukat, de ha a lehetőségekhez képest minden tőlük telhetőt megtesznek, nagyobb felelősséggel is felruházzák. Ha a munkájukban elégedetlenek, a hétköznapok beszürkülnek, az komolyabban is kihathat az egészségükre.

Oroszlán

Az Oroszlánok kezében minden arannyá válhat, megérezhetik teremtő erejüket, amivel gyarapíthatják vagyonukat és erőforrásaikat is stabilan kihasználhatják. Bánjanak óvatosan a lehetőségeiket meghaladó költekezéssel, mert adósságot is könnyen teremthetnek. Aktív családi életre számíthatnak, ugyanakkor az otthon feletti hatalomvágy viszályokat, ellenséges légkört, feszültséget kelthet. A gyerekekkel kapcsolatos felelősségtudat időnként gátolhatja romantikus érzéseik kifejezésében. Az idősebb, tapasztaltabb emberek társasága örömmel és megnyugtatóan hat, ezért szívesebben keresik az érettebb felnőtt társaságot.

Oroszlán jegyben születtetek? Olvassátok el a bővebb jellemzést ide kattintva!

Szűz

A Szüzeknek szükségük van környezetváltozásra, kedvet kaphatnak az utazáshoz, az íráshoz (pl. blog vagy könyv is lehet), és az otthonuk átalakításához vagy lakhelyváltozáshoz. Az év több rokoni, testvéri, családi eseményt, nehézséget, vitát is hozhat, ingerlékenyebben, kritikusabban reagálhatnak. Az önbizalom és a teremtő erő növelését a Jupiter szeptemberig kedvezően biztosítja számukra, segíti a terveik gördülékenyebb megvalósítását. Nincs több elszalasztott lehetőség.

A 2015-ös év sok nem várt akadályt hozhatott, ennek 2016-tal vége, a gyarapodás és az örömök éve lesz, mind szellemi, mind fizikai (materiális) értelemben. A felszálló holdcsomó végig a jegyükben lesz, amely mindig fontos karmikus változásokat jelöl. Életüket új alapokra helyezhetik és megszilárdíthatják a jövőjüket.

Ti is a Szűz jegy szülöttjei vagytok? Ide kattintva bővebb jellemzést olvashattok magatokról!

Mérleg

Forrás:
iStock

Költekezős év elé nézhetnek a Mérlegek. Az állandó stabilitás és biztonság fenntartása nehézségekbe ütközhet, bizonyos emberek viselkedésének vagy hozzáállásának megváltozása nemcsak új kihívások elé állíthatják, hanem új, izgalmas kalandok elé is. A változások elfogadása adja meg a stabilitást. Ne vigyék túlzásba önmaguk tökéletességének hajszolását, mert énközpontúvá teheti őket.

Közeli hozzátartozó vagy testvér nagyobb felelősséget ruházhat rájuk. Az utazások jellege főként üzleti célúak lesznek. Fontos, hogy felismerjék, milyen hatalmas belső energiával rendelkeznek, ezáltal milyen sok embernek tudnak segíteni, inspirálni, lelkesíteni. A szerencsét hozó Jupiter szeptember 9-én belép a Mérlegbe, ami egy nagyon kedvező és termékeny időszaknak veheti kezdetét.

Mérleg jegyben születtetek? Olvassátok el a bővebb jellemzést ide kattintva!

Skorpió

A legnagyobb csatát a Skorpiók önmagukkal vívják 2016-ban. Produktív, lendületes, intenzív évre számíthatnak, megtorpanást csak a retrográd Mars időszaka hozhat (április 17.–június 30.), ami felerősítheti passzivitásukat, önmagukkal kapcsolatos kételyeiket és visszaeshetnek az önmarcangolásba. Anyagi helyzetük rendezése elsődlegessé válik, nagyobb nyomás is nehezedhet rájuk, ezért az anyagi világban való biztonságuk megalapozásának éve lesz. Ennek sikere attól is függ, hogy szükségleteikkel hogyan bántak korábban.

A Mars éve a lelki erőforrások lassú, de hosszú távú gyarapodását és az önbizalom megerősödését hozhatja. Barátaik minden vállalkozásban mellettük állnak, őszinte kritikusaik lesznek, akik elmondják a véleményüket.

Nektek is Skorpió a csillagjegyetek? Ide kattintva bővebb jellemzést olvashattok magatokról!

Nyilas

A Nyilasok számára az elkövetkezendő év legfontosabb üzenete, hogy merjenek a jelenben lenni. Hatalmas bizonyítási vágyuk arra ösztönzi őket, hogy megmutassák, mire képesek. A Szaturnusz nem fogja engedni, hogy különféle ideákba meneküljenek, ellenben beépíthetik azokat a hétköznapokba. A valósággal való erőteljes kapcsolódás segíti őket az egzisztenciális és materiális vágyaik elérésében.

Erőteljes jellemformáló év vár rájuk, amely megjelenésben, stílusban, karrierben és a stabilitásban is komoly változást hozhat. Ennek sikeressége attól függ, hogy mennyit léptek előre önmaguk felvállalásában 2015-ben. A kitűzött célok előre tervezéssel, nagy szorgalommal és kemény, kitartó munkával elérhetőek lesznek. Ráadásul a Jupiter a X. házból kedvezőn hat a világi ambíciókra, amely helyes ítélőképességgel, etikussággal mágnesként vonzhatja az elismeréseket. A szerelmet csak el kell képzelniük és már ott is terem.

Bak

Egy életszakasz lezárását hozza a 2016-os év, személyiségük nagy átalakuláson megy keresztül. Ez elszigeteltség-érzetet is hozhat. Ezzel együtt karrier és előléptetés várhat sok Bak szülöttre. Ezoterikus témákban utazhatnak akár szó szerint is, de látogathatnak több szemináriumot, eljuthatnak külföldi workshopokra, új tanulmányokba kezdhetnek vagy a meglévőket sikeresen lezárhatják. Külföld, utazás, tanulás terén a Jupiter alapjáraton is szerencsés lehetőségeket jelez számukra.

A barátságok alakulásában, közösségi életben, klubok, csoportok szervezésében több aktivitásra, kezdeményezésre, irányító erőre lesz szükségük. Az elismerésért 2016-ban is keményen meg kell dolgozniuk, de a várt siker sem marad el. A Bakokkal 2016-ban is számolni kell!

Vízöntő

Figyelmük a hosszabb távú jövőre kell irányuljon. A jegy szülötteinek a legfontosabb kihívást az jelentheti, hogy felismerjék, miben szeretnének fejlődni, tisztázzák le vágyaikat, mielőtt karrier előtti váltásra készülnének. Gyógyításban, mentorálásban, mások lelkesítésében kiemelkedő eredményeket érhetnek el. Szükség lehet bizonyos kapcsolatokkal, barátságokkal, csoportokkal való szakításra, de az is lehet, hogy nagyobb felelősséget kell vállalni embertársaikért, kapcsolataikért.

Április és július között a személyes célok, ambíciók veszélyeztethetik a személyes jólétet. Azok a Vízöntők, aki már megalapozták helyüket a társadalomban, fontos, hogy tudják, mivé és kikké szeretnének válni 2016-ban.

Halak

Forrás:
iStock

Röviden összefoglalva: rengeteg tennivaló és kevés elegendő idő. A szakmai ambíciók, a jövő és a saját értékrend újraépítése elsődleges helyet foglal el, ugyanakkor kihívásokkal teli évre számíthatnak főleg azok a Halak, akik a jegy első-közepe (10-15 fok) felében születtek. A valóban fontos dolgokat semmiképpen sem szabad szem elől téveszteniük, különben széteshetnek. Vándorlási kedvük megnőhet, az irányt külföld irányába is vehetik. A múltban hozott rossz döntések elől semmiképpen se meneküljenek el, őszinte szembenézésükkel értékes új, támogató kapcsolatokat köthetnek.

A legnagyobb kihívások a Mars retrográd idején érik április 15.–június 6. között, ami a múlt lezárását, valamint agressziót, frusztrációt hozhat elő korábbi döntések, kapcsolatok vagy élethelyzetek miatt. A június 5-i Ikrek újhold sorsfordító lehet.

Ajánlott cikkek