Egyéb kategória

„Úgy érzem, átvertem a feleségeimet” – Így lett a hatgyermekes családapából az év nője

Egykori élsportoló, hatgyermekes családapa, realitysztár, majd az év NŐJE. Ha össze kellene foglalni Bruce, illetve Caitlyn Jenner életét egy mondatban talán így szólna. A családapa és az év nője cím között lévő űrt szeretném betölteni, és megmutatni, hogyan lett Bruce-ból Caitlyn.
vous - 2015.12.15.
„Úgy érzem, átvertem a feleségeimet” – Így lett a hatgyermekes családapából az év nője

Caitlyn Jenner egy transznemű férfi. Olyan ember, aki úgy érzi, hogy születésekor nem megfelelő neműként definiálták. Fontos tisztázni, hogy a transznemű ember nem (feltétlen) homoszexuális, csupán úgy érzi, a lelke rossz testbe került.

A kis Bruce Jenner állítólag már 8 évesen tudta, hogy nem jó testbe született. Ennek ellenére kiskora óta kiemelkedő volt a sportokban. Ne értsetek félre, egy lány is lehet élsportoló, de ha egy kisfiú rajong a sportokért, valahogy senki nem gyanakodik, hogy a lelkében ő egy kislány. Bruce atlétaként sorra nyerte az országos versenyeket, karrierje csúcsa a 1976-os olimpia volt.

A 26 éves Jenner a montreali olimpián megnyerte a tízpróbát. Mindezt úgy, hogy saját világrekordját is megdöntötte. Ismétlem: tízpróba – köztük távolugrás, súlylökés, síkfutás 1500 méteren. Emberpróbáló küzdelem. Sztár lett, az élsporttal viszont felhagyott. Jól nézett ki, szeretett volna színész lenni.

Állítólag már ekkoriban megkezdte a nemi átalakító hormonkúrát, viszont a szerelem közbeszólt. Megismerkedett Kris Kardashiannal, Robert Kardashian özvegyével. Tulajdonképpen a Kardashian lányokat is ő nevelte fel, hiszen 22 évig voltak házasok Krisszel. 2007 óta pedig kamerák követték az életüket: olyan valóságshow-t csináltak, amely az egész világon ismertté tette őket.

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Kris Jennertől történt válása után nem sokkal, 2015 áprilisában bejelentette, hogy nővé operáltatja magát. Bruce sosem titkolta identitását, állítólag Kris is tudta, sőt a válásuk után tovább támogatta exférjét. Jenner elmondása szerint tudatosan változtatott apránként a testén, szerinte így kevésbé sokkolta szeretteit.

Hivatalosan 2015 szeptembere óta Caitlyn Jenner néven, nőként éli az életet.

Átalakulását hihetetlenül felkapta a média, 2015-ben róla beszéltünk a legtöbbet a Facebookon, és rengeteg híresség állt ki mellette a közösségi oldalakon, legnagyobb támogatója nevelt lánya, Kim Kardashian volt. A Vanity Fair magazinban hoztak le róla először nőként fotósorozatot, ami aztán felrobbantotta az internetet. Caitlyn egy interjúban elárulta, kicsit úgy érzi, átverte a feleségeit, bár sohasem érezte magát melegnek.

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Női mivoltának legnagyobb elismerése, hogy a Glamour magazin megválasztotta 2015-ben az év nőjének. A hír hallatán többen vissza akarták adni a szobrocskájukat. Moira Smith, egy rendőrnő, aki 2011. szeptember 11-én halt meg az ikertornyoknál, ezzel százak életét megmentve szintén megkapta ezt a díjat, amit férje visszaküldött postán a magazinnak, Caitlyn miatt. Egyelőre itt tartunk, a történet valószínűleg még nem ért véget – akkor sem, ha Caitlyn már pontosan az, akivé válni akart.

De nem Caitlyn Jenner az egyetlen olyan sportoló, aki nem érezte jól magát a testében, amibe született.

Balian Buschbaum

Yvonne édes, apró német kislány volt, majd gerelyhajító olimpiai bajnok lett. Sosem volt kifejezetten nőies, mindig férfiasan öltözködött és több nővel is volt kapcsolata. Ám nem nőként vágyott a nőkre, férfiként akarta őket.

Egy sérülést követően, 37 évesen visszavonult, majd megkezdte a nemátalakító terápiát. 2007-ben nevet változtatott, és már Balian Buschbaum néven él. Igen, jól gondoljátok, Balian tényleg nagyon jóképű férfi lett, szinte hihetetlen, hogy valaha nő volt.

Forrás:
Youtube

Renee Richards

Forrás:
Facebook / Balian Buschbaum

Richard Raskind, profi teniszező férfiként látta meg a napvilágot, majd első házassága felbomlása után átműttette magát, innentől kezdve Renee Richards néven élt. Műtétje után újra vissza akart térni sportolói karrierjéhez, persze nőként. Az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége ezt nem engedte, ezért beperelte a szövetséget. Képzeljétek, a pert megnyerte, ezzel ő lett a legelső transzszexuális teniszező, aki nőként versenyezhetett.

Forrás:
Youtube

Mianne Bagger

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Mianne Dániában született, férfiként. Kiskorában Ausztráliába költözött a szüleivel, itt lett a golf szerelmese. Átalakulása közepén eltiltották a profi versenyzéstől, majd 2004-ben újra ütőt ragadott – immár nőként. Renee Richardsot követően ő a második transznemű sportoló, aki profi versenyen indulhatott. Máig Baggert tartják a legnagyobb tekintélyű transzszexuális sportolónak.

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.