Egyéb kategória

Semmi nem történik véletlenül – A testünk jelez, csak olvasni kell belőle

Valami nincs rendben. Folyamatosan megfázással, allergiával küzdötök, fáj a gyomrotok, a torkotok vagy a fejetek. Az orvosok azonban semmit sem találnak, ami mindezt indokolná, szerintük makkegészségesek vagytok. De akkor mi lehet a baj? Az izomtónus teszteléséből egy kineziológus könnyen megállapítja, hol és miért vannak olyan érzelmi blokkok bennünk, amik a testi tüneteinket okozzák. Sőt, a megoldásban is segítséget nyújt.

vous - 2015.12.16.
Semmi nem történik véletlenül – A testünk jelez, csak olvasni kell belőle

Hogy választ kapjunk arra a kérdésünkre, vajon hogyan működik a kineziológia, Escher Andreát kerestük fel, aki 25 éve ismerkedett meg az alternatív gyógyászattal. Mint sokan hozzá hasonlóan, ő is saját problémáinak feltárása során találkozott különböző segítő módszerekkel. Azt mesélte, egy halálközeli élménye után mindenféle testi panaszokkal kezelték, de javulást semmi nem hozott. Sőt, valójában az orvosi vizsgálatok során nem is találták meg az okokat, ami nélkül így eredménytelen volt a gyógyulása.

Akkoriban közgazdászként és marketingesként dolgozott, majd ahogy egyre inkább elmélyedt a kineziológiában, úgy vált számára egyre világosabbá, hogy nemcsak a maga gyógyulásáért felelős, de másoknak is segíteni szeretne.

Azt mondja, azóta is folyamatosan tanul. Önmagáról, másokról, pszichéről, testről, kínai gyógyászatról, akupunktúráról, asztrológiáról, Bach-virágterápiáról és megannyi más dologról. Ezeket mind felhasználja a kezelések során, de hogy kinek hogyan, milyen módszerrel tud hatékonyan segíteni, azt mindig maga a kliens választja ki. Na de hogyan, ha nem is ismeri őket? Ugyanúgy, ahogy a problémái forrását is megtalálja. Egy kineziológus által végzett izomteszt segítségével.

A test emlékezik és válaszol

Andrea első körben azt mutatta meg, hogyan válaszol a testünk az általa feltett eldöntendő kérdésekre igennel vagy nemmel. A magunk elé tartott karunk ugyanis egy általunk kimondott „igen” során tónusos, erőteljes marad, míg ha valamire „nem”-et mondunk, mindez az energia lecsökken, a karunk azonnal kimozdítható a megtartott helyzetéből.

Ennek a látszólag egyszerű tesztnek, valamint a terapeuta és a módszer alapos mögöttes tudásának segítségével azt is felderíthetjük, hogy a tudatalattinkban elraktározott félelmeink honnan származnak.

Nem is gondolnád, honnan ered

Nézzünk például egy egyszerű allergiát. Andrea azt meséli, kiderítették már egyszer azt is az egyik kliensénél, hogy az illető problémái egészen a nagymamájának az életéig visszavezethetőek, akit a háborúban egy szalmabálán erőszakoltak meg katonák. Hiszen a genetikai öröklődés nemcsak a testi, de a lelki adottságainkat is meghatározza, a génjeinkben hordozzuk a felmenőink emlékeit, tapasztalatait és traumáit is. Ilyenkor a családállítás is hasznos lehet.

Mi történik a kineziológusnál?

Egy találkozó alkalmával tehát nem történik más, mint hogy a kezdeti alapteszt és testi feltérképezés után a kliens sok-sok kérdésre válaszol, a kineziológus pedig a testének jelzéseit figyelve halad az elakadások megtalálásának, felfejtésének útján.

A bennünk lévő blokkok ugyanis megakadályozzák az energiák hatékony áramlását, ami tulajdonképpen magának a testi és lelki tünetekben jelentkező problémának az okozója.

Sokszor derül fény egy-egy fájdalmas múltbeli sérelemre, aminek ha később utánakérdezünk, kiderül, hogy a múlt titkai, melyekről talán eddig nem beszélt senki a családban, valóban megtörténtek. A kineziológus és a kliens ezek után közösen dolgoznak a megoldáson. A lehetséges terápiás módszerek felsorolása közben a test egyszer csak igennel válaszol.

Hol jár az eszed?

Forrás:
Kerepeczki Anna

Andrea azt mesélte, hogy nem is olyan meglepő az izomteszt alkalmazásának hatékonysága, hiszen elég, ha csak arra gondolunk, hogy ha valakivel rossz hírt közölnek, könnyen elájulhat, így sokszor mondjuk mi magunk is, hogy ülj le, mert valamit mondanom kell.

A negatív dolgok a testünkben egyfajta izomgyengeséget okoznak, ez az oka annak is, hogy a kineziológusnak adott kimondott vagy kimondatlan nemleges válaszok során is tónusát, erejét veszti a kar.

Teszteltünk

Kiderült, hogy a kezelés elején mindössze 23%-ban voltam jelen. Ez is a karomon végzett teszt során derült ki. Beláttam, hogy Andreának igaza van, bár azonnal felmentést is adtam magamnak. Családanyaként, ráadásul decemberben, ezernyi teendő, rohangálnivaló, megírandó feladat árnyékában, Anna fényképezőjének árgus figyelme mellett valóban kicsit kívülállóként – újságíróként – szemléltem az eseményeket.

Szóval tényleg nem voltam teljesen jelen. Legalábbis fejben. Mint ahogyan Andrea szemem elé tett ujjainak követésében sem voltam topon. Jaj annak, aki jobbról érkezik mellém, miközben vezetek. De nyugi, mindez a múlté, Andrea segített a bennem lévő tudat alatti blokkok feloldásában. Masszírozott, bevetett esszenciákat – mindezt persze közösen, az izomteszt segítségével kiválasztva –, az akupunktúrás pontjaimat is megdolgoztunk, aminek az eredménye egy teljes jelenléti szint elérése volt.

Kiknek segít?

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mivel a kineziológia holisztikus szemléletű, azaz az egész embert egy egységként kezelő módszer, jelentős szerepe van a preventív, megelőző gyógyászatban. Akkor is segít, amikor még a testi tünetek nem okoznak panaszokat.

Már kialakult bajokat is sikeresen kezelhetnek vele, így nem ritka, hogy allergia vagy stressz okozta gondokat, pánikbetegséget, tanulási nehézségeket is ezzel a módszerrel oldanak.

A párkapcsolati nehézségek okait és megoldásait is megtalálhatjuk kineziológus segítségével. Andrea viszont azt mondja, a legnagyobb örömet mégis az jelenti számára, amikor a hosszú évek óta babára vágyó nők és férfiak azzal a hírrel hívják, hogy gyermekük lesz.

Hallgass a szívedre!

A betegségek, a problémák és a különböző élethelyzetek mindig arra figyelmeztetnek, hogy ne álljunk ellen a szükséges változásoknak, hogy elvállaljuk ezek szükségességét. Fontos, hogy azt az életet éljük, azt az életfeladatot teljesítsük, amire születtünk.

A betegségek, a balesetek, de még egy karambol is mind, mind jelek, amire figyelnünk kellene. Ha sikerül feloldanunk azokat a blokkokat, amik a változás miatti félelmeinkből fakadnak, elindulhatunk azon az úton, ahol a szívünk szerint élhetünk.

Ajánlott cikkek