Így győzhetitek le könnyen a száraz bőr okozta pattanásokat

Így győzhetitek le könnyen a száraz bőr okozta pattanásokat

Hóesés, fehérség, karácsony, forró csoki és meleg pokróc. Rengeteg oka van annak, miért imádjuk a telet. Ez az évszak viszont sok kellemetlenséggel jár együtt. Ilyen az állandó hideg okozta száraz bőr, ami táptalaja lehet sok-sok mitesszernek és pattanásnak.

Ellen Marmur, a Dove bőrgyógyásza arról beszélt, a pattanások megjelenése az egész testet érintheti, és legtöbbször az évszakok változása miatt alakulnak ki, különösen télen. A hideg levegő jelentősen kevesebb nedvességet tartalmaz, mint a meleg vagy a forró, aminek következtében a bőrünk hamar kiszárad.

A hideg, fagyos szelek a bőr felszínén található természetes lipideket „oldják”, így a bőrünk sokkal nehezebben tartja meg nedvességét, és a piszok, illetve egyéb környezeti mérgek könnyebben jutnak a bőrfelszín alá. Ha ez a védelem megszűnik a bőrfelszínről, baktériumok telepednek le az arcunkon, amelyek pattanásokat eredményeznek.

Forrás:
pixabay

Ellen Marmur szerint mindez könnyen megakadályozható, ha egy kicsit jobban odafigyelünk magunkra.

A legelső dolog, amit nem téveszthetünk szem elől, hogy a száraz bőrt folyamatos, megfelelő hidratálással könnyen karban tudjuk tartani. A szappanhasználat ronthat a már amúgy is száraz bőr állapotán, hiszen ezek nemcsak megtisztítják arcunkat, hanem a bőr felszínén található illóolajokat is eltávolítják.

A bőrgyógyász emellett azt is javasolja, hogy az érzékeny bőrű, pattanásokkal küzdő nők legyenek óvatosak, és figyeljenek oda, hogy amikor krémet vásárolnak, mindig nézzék meg az összetevőket. A szulfátok, a retinol és az illatanyagok ugyanis irritálhatják a bőrt, amitől még több pattanás jelentkezhet.