Egyéb kategória

4 egészséges étel, amitől csak még éhesebbek lesztek

Biztosan veletek is előfordult már, hogy a nagy reggeli rohanásban haraptatok valami egészségeset, de 10 órakor a suliban vagy az irodában ülve a ti hasatok korgott a leghangosabban. Mi lehetett az oka? Hiszen reggeliztetek...
vous - 2016.01.02.
4 egészséges étel, amitől csak még éhesebbek lesztek

Igen, viszont az egészséges ételektől gyakran még éhesebben leszünk. Dr. David Perlmutter neurológus szerint bizonyos tápanyagokat nem tárol el a szervezetünk, így azokat nem tudja később felhasználni „üzemanyagként”. Ezért van az, hogy étkezés után újra éhesek leszünk, mintha nem is ettünk volna.

Ezektől az egészséges ételektől hamar éhesek lesztek!

Teljes kiőrlésű kenyér

Elég furán hangzik, de a teljes kiőrlésű kenyér jobban megemeli a vércukorszintet, mint egy szelet csoki. Dr. Perlmutter szerint ez a kenyér rendkívül magas glikémiás indexének köszönhető.

Forrás:
pexels.com

Müzli

Még ha az egészséges változatot is választjátok, nem a dobozos müzlit, akkor sem fog eltelíteni hosszú időre, mivel nem tartalmaz vizet. Persze a szükséges tápanyagokhoz és vitaminokhoz hozzájuthattok a müzliből, de jóllakni nem fogtok tőle, nincs ami eltelítsen.

Forrás:
pexels.com

Saláta

Bár a csak zöldségekből álló saláta egészséges, nagyon hamar éhesek leszünk tőle. Jó, ha a zöld mix tartalmaz valamilyen fehérjét is. Lazac, csirke- vagy pulykamell, sok zöldség, sajt és egy kis olívaolaj. Ilyen a tökéletesen laktató és egészséges saláta.

Forrás:
pexels.com

Joghurt

A joghurt úgy hangzik, mint egy egészséges, okos reggeli. Megkapjuk a kellő fehérje- és kalciumdózist, emellé pedig egy sor jótékony baktériumot is magunkhoz veszünk, ami nagyon jót tesz az emésztésnek. Viszont ezzel együtt nagy mennyiségű cukrot is elfogyasztunk, amitől később csak még éhesebbek leszünk. A megoldás nem más, mint a dió. Szórjátok meg a joghurt tetejét dióval vagy mogyoróval, így lesz mit rágni, és édesítsetek inkább mézzel.

Forrás:
pexels.com

Csatlakozzatok 2016-ban a Még idén!-hez!

A Még idén! kampányt 2015 szeptemberében indítottuk, hogy minél többeket rávegyünk az életmódváltásra a lehető legtermészetesebb módon – hogy csak a kisujjatokat kelljen mozdítanotok. A kampány startvideójából ennél sokkal többet megtudhattok. A Facebook-oldalon további információkat találhattok vagy csemegézhettek életmódváltással kapcsolatos írásainkból, videóinkból.

Ajánlott cikkek