Egyéb kategória

Az álmok mindig valóra válnak – vagy pont nem

„Amikor kislány voltam, úgy képzeltem el a felnőtt életem, mint egy tündérmesét. Lesz egy jól fizető állásom, sikeres leszek a munkahelyemen, lesz egy csodálatos férjem, akivel közösen neveljük a szófogadó, bár néha rosszcsont gyerekeinket. És a legfontosabb, hogy boldogan, szeretettel körülvéve fogom leélni az életem, problémák és bonyodalmak nélkül. Mindennek az első állomása terveim szerint az egyetem volt” – kezdi történetét Laura, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be történetét. A következő sorokban Szabó Laura írását olvashatjátok.

vous - 2017.01.03.
Az álmok mindig valóra válnak – vagy pont nem

Első lépés a siker felé

Egy évvel ezelőtt még úgy gondoltam a jövőmre, hogy biztos siker fogja övezni, a kiskorom óta dédelgetett álmaim valóra fognak válni, méghozzá minden szenvedés nélkül. A cél, amit kitűztem, már ott van az orrom előtt. Felvettek az egyetemre, ahova annyira küzdöttem, hogy bejussak. Azt ugyan nem tudtam biztosan, hogy mi szerettem volna lenni, de határozott elképzeléseim voltak a gimnázium utolsó évében, hogy az egyetemet könnyedén elvégzem, könnyedén találok majd olyan munkát, amit egész életemben örömmel fogok csinálni.

Második lépés… a csalódás

Első évfolyamos egyetemi hallgató vagyok. És nagyon nem tetszik, amit tanulok. Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem érdekel. Csalódtam magamban, csalódtam a terveimben. A szaktársaimmal nem jövök ki jól, pedig a gimnáziumban nagyon sok barátom volt. Eleinte próbáltam nyitni feléjük, de valahogy mindig találtak jobb társaságot, mint én. Nem is keresem velük a kapcsolatot már, úgy érzem, teljesen eltérő karakterek vagyunk. Miért igazodjak hozzájuk, miért legyek olyan, amilyennek ők szeretnének látni?

Úgy érzem, az egyetem beskatulyáz, csak egy vagyok a sok közül.

Nincs különösebb tehetségem semmihez, nem játszom hangszeren, nem értem el nagy sporteredményeket, még kreatívnak sem mondanám magam. Nem léptem be diákszervezetbe, mert egyiket sem éreztem a magaménak. Fél év telt el az egyetem kezdete óta, de egyre jobban utálok bejárni. Az életem hirtelen céltalanná vált.  

pályaválasztás

„Mi leszel, ha nagy leszel?” – A jó borhoz idő kell, hát még a pályaválasztáshoz!

„Gyerekkoromban sok minden szerettem volna lenni: énekesnő, színésznő, orvos. Már akkor elkezdtek érdekelni az ázsiai kultúrák és az emberi szervezet is. De sosem volt kiemelten célom a jövőt illetően, mit is fogok majd csinálni” – kezdi történetét Bettina, egy korábbi vendégszerzőnk, aki a pályaválasztás nehézségeiről mesélt.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok. 

Tervek vs. valóság

Mit tehet az ember akkor, amikor rájön, hogy az álma, amit régóta őrizgetett, valójában rémálom? A „tökéletes” életről alkotott tervem már az első pontján dugába dőlt. Egy olyan világba csöppentem, ahol mindenkinek egyre határozottabb elképzelése van arról, hogy mihez kezdjen magával. Ami engem illet, egyre inkább csúszik ki a lábam alól a talaj. A tündérmese, amit elképzeltem magamnak egyre távolabb kerül, már csak homályosan látom azt, amit egykor olyan biztosnak hittem. Ráébredtem, hogy nem minden úgy alakul az életben, ahogy azt elterveztük.

A nagy álmok néha nem úgy teljesülnek be, ahogy azt mi szeretnénk. Először azt kell megtalálnom, hogy ki vagyok valójában, mi az, amit élvezettel tudnék csinálni, akár egy egész életen át. És ez a felismerés nem feltétlen fog egyből az ölembe pottyanni.

Forrás:
Depositphotos

Jó, de van kiút?

Azt hiszem, jelenleg két dolgot tehetek: végigjárom az egyetemet, úgy, hogy szenvedni fogok, vagy egy új kezdőcélt keresek, hogy a tündérmese igazzá váljon. Az első eset biztosabbnak tűnik, hiszen akkor hamarabb lesz egy diplomám, amivel könnyebben el tudok helyezkedni (vagy nem). Viszont ez esetben hazudok magamnak, hiszen nem az vagyok valójában, amit tanulok, amivé válni fogok az egyetemi éveim alatt. A második esetben otthagyom a jelenlegi szakomat, a szaktársaimat, a névnélküliséget, és megtalálom önmagamat, hogy ki is vagyok valójában. Számomra nem kérdés, hogy az utóbbit válasszam. Már csak az a kérdés, hogy ezt hogy kezdjem el.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek