Egyéb kategória

Egészséges bűnbeesés – Ezért egyetek csokit mindennap!

A csokira általában úgy gondolunk mint a legédesebb bűnbeesésre. De mi van akkor, ha nem is akkora vétek csokit majszolni, mint ahogy eddig gondoltuk?

vous - 2016.01.03.
Egészséges bűnbeesés – Ezért egyetek csokit mindennap!

Nem véletlenül hívják a kakaót és a csokoládét az „istenek eledelének”. A Dél-Amerikában őshonos növényből kezdetben italt, majd később édességet is készítettek. A csokirajongóknak jó hír, hogy nemrég egy kutatás kimutatta, hogy…

…ha két héten át rendszeresen fogyasztunk étcsokoládét, azzal lényegesen lecsökkentjük a stresszhormon szintjét a szervezetünkben.

Persze nem ez az egyetlen jótékony hatása a csokoládénak. Köszönhetően a gazdag antioxidáns- mennyiségnek, a csokiról többször bebizonyították, hogy egészséges. Ahhoz, hogy egy csokoládé tényleg egészséges legyen, meg kell felelnie pár kritériumnak:

  • Kakaótartalom: legalább 35%
  • Hozzáadott anyagok: legfeljebb 5%
  • Csomagolópapír: csak akkor lehet a termék csomagolásán feltüntetni a csokoládé szót, ha a tartalma valódi csokit rejt.

Jöjjenek a csoki jótékony hatásai!

Védi a szívünket

Egy tanulmány bebizonyította, hogy a rendszeres csokifogyasztás csökkenti a vérnyomást, így a szívbetegségek kockázatát is.

Jobb kedvre derít

Ausztrál tudósok kimutatták, hogy a csokifogyasztók nyugodtabbak, és elégedettebbek az életükkel.

Forrás:
pexels.com

Öregedésgátló

Újabb kutatások szerint a kakaó csökkentheti az életkorral kapcsolatos kognitiv diszfunkciót.

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Brit kutatók felfedezték, hogy a flavonoidokban gazdag csokoládé megvédhet minket a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásától, és segít a vércukorszint szabályozásában.

Csokival életmódot váltani

Takács Nóri a Még idén! kampány keretein belül megmutatta nektek, hogyan térhettek át a tejcsokiról az étcsokira, hogy még egészségesebbek legyetek!

Ajánlott cikkek