Egyéb kategória

A könnyű fogyás érdekében egyetek babot!

Bármikor hallunk a babról, általában csak az igen kellemetlen szagú mellékhatás kerül szóba. Pedig sokkal több jótékony hatással bír, mint azt gondolnátok, sőt, még fogyhattok is vele.

vous - 2016.01.04.
A könnyű fogyás érdekében egyetek babot!

Ti szoktatok zöldségeket enni? Mármint nem a szalámis zsömle mellé, hanem csak úgy magukban? Én csak ritkán és ez épp elég nagy baj. Már hoztunk nektek jó pár egészséges ételt, amiket nem árt, ha beillesztetek az életmódotokba, de most ideje megismerkedni a bab jótékony hatásaival is!

Rostok

A bab rosttartalma miatt elég hamar érezhetjük, hogy nem tudunk többet enni. Pontosan ezzel tudjuk megakadályozni azt, hogy túlegyük magunkat és a szükségesnél több kalóriát vigyünk be a szervezetünkbe. A babot legtöbbször főételként, például bablevesként vagy babfőzelékként fogyasztjuk, pedig még a turmixokba is belekeverhetitek. Tökéletes eleme lehet a reggeli rántottának, a tésztáknak és pizzafeltétnek is.

Forrás:
Instagram/austrianhiker

Mennyi fehérje!

Szögezzük le, hogy a bab nem csak a vegetáriánusoknak való. A magas fehérjetartalom segít megtartani az energiaszintünket és a vércukorszintünket, így kevésbé fogunk sóvárogni a cukros ételek után. Ami valljuk be, nem nagy baj, mivel ha cukrosra vágyunk, akkor egy egész tábla csokit képesek vagyunk felfalni egyszerre.

Nasi, nasi és nasi

Milyen nasikat ismerünk? Ropi, csoki, chips és valami egészséges? Na, azt már nem tudnánk ilyen könnyen felsorolni. Ha épp le szeretnétek adni néhány kilót, akkor azt kell szem előtt tartanotok, hogy jó minőségű, kevés kalóriás, de tápanyagban gazdag ételeket fogyasszatok. A bab is pontosan olyan nasi lehet, mint a répa vagy bármelyik zöldség. Csak készítsetek hozzá valami finom szószt, amibe beleforgathatjátok. Viszlát, csoki utáni bűntudat!

Ajánlott cikkek