Egyéb kategória

Egy nagytakarítás az életeteket is megváltoztathatja

Rend a lelke mindennek. Azt kell, hogy mondjam, van valami ebben a mondásban, de sokszor mégsem tudjuk rávenni magunkat arra, hogy kitakarítsunk. Pedig mennyi mindenben megváltoztathatja az életünket egy igazi nagytakarítás!
vous - 2016.01.05.
Egy nagytakarítás az életeteket is megváltoztathatja

Rossz szokásom, hogy egyik pillanatról a másikra képes vagyok egy rendben tartott szobából káoszt varázsolni. Vannak olyan napok vagy inkább hetek, amikor még én sem ismerem ki magam a szobámban. Itt egy harisnya, egy zokni, egy felső, ott meg két bögre meg néhány vizes palack. Én is tudom, hogy el kéne pakolnom, mégsem visz rá a lélek, hogy bármelyiket is eltegyem.

Ez a pillanat akkor szokott eljönni, amikor már én sem tudom tétlenül nézni a szobámban kialakult kaotikus állapotot, mintha egy bomba robbant volna be. De be kell ismernem, hogy nem is olyan rossz érzés, ha rendben tartjuk az otthonunkat. Hoztam is nektek négy dolgot, amik tuti titeket is rá fognak venni egy kiadós rendrakásra.

A felesleges dolgok

Tele az egész szekrény olyan apró tárgyakkal, amiket körülbelül négy éve őrizgettek. Valahogy mindig a kezetekbe keveredik, de elteszitek, mondván, jó lesz majd valamire. Nem, nem lesz. Csak foglalja a helyet, dobjátok ki! Nem kell az a körömlakk, aminek az alján van még egy kevés, sem azok a divatmagazinok, amiket 15 éves korotok óta gyűjtötök.

Tiszta lakás, tiszta lélek

Ha kitakarítjátok a lakásotokat, akkor megszabadultok mindenféle rossz gondolattól, amelyek a rendetlenség miatt kavaroghatnak a fejetekben. Nem értitek, miért vagytok ilyen lusták kitakarítani, zavar titeket a rendetlenség, mégsem tesztek semmi, ezek a gondolatok pedig csak megmérgeznek titeket. A megoldás: rendrakás. Ahogy beléptek a tiszta otthonotokba, az előbb felsorolt dolgok még csak eszetekbe sem jutnak, sőt, büszkék lesztek magatokra, hogy végre rendet raktatok.

Forrás:
Pixabay

Minek van ennyi ruhám?

Igen, igen és igen. Ha belenéztek a szekrényetekbe, akkor több olyan ruhát tudtok összeválogatni, amit soha nem vettetek még fel, mint amit rendszeresen hordtok. Van olyan holmitok, amin még a címke is ott lóg vagy éppen megkérdőjelezitek önmagatokat, hogy ez egyáltalán a ti ruhátok-e. Válogassátok ki azokat a ruhákat, amiket nem hordtok és adományozzátok el! Jó hír: így annyi hely szabadul majd fel, hogy újra elmehettek vásárolni és jobban is érzitek majd magatokat, hogy valakinek örömet okoztatok a soha nem hordott darabokkal. Nem is beszélve arról, hogy sokkal könnyebb lesz átlátni a szekrényt, és kitalálni, mit vegyetek fel.

Boldogabbak lesztek

Szerintem ezt nem is kell túlmagyaráznom. Reggeli ébredéskor, amikor éppen kinyitjuk a szemünket, nem túlzottan örülünk neki, ha két üres bögre látványa tárul elénk. Sokkal jobb felkelni és lefeküdni egy olyan lakásban, ami csillog-villog és nincsenek a földön szanaszét szórva a ruhák. Könnyedebbnek és szabadabbnak fogjátok magatokat érezni, ami igencsak megkönnyíti a mindennapjaitokat.

Ajánlott cikkek