Egyéb kategória

Így zuhanyozzatok, ha egészségesek akartok maradni!

Abban természetesen mindenki egyetért, hogy tiszálkodni fontos, muszáj, kell. De melyik napszakban a legideálisabb, és egy nap hányszor kellene fürödni? A tudomány válaszol!
vous - 2016.01.05.
Így zuhanyozzatok, ha egészségesek akartok maradni!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én sokszor reggel-este lezuhanyzom, illetve reggel zuhany, este forró fürdő, főleg ilyen hidegben. Viszont úgy tűnik, ez nem túl jó. Az pedig, hogy milyen napszakban zuhanyoztok, leginkább az aktuális hangulatotoktól és a bőrötöktől függ.

Reggel zuhanyozzatok, ha még szőrteleníteni is szeretnétek!

Mivel szinte minden nap borotválkozunk, azt gondolnánk, hogy már profik vagyunk és soha nem vágjuk meg magunkat. Igen, ez maximum csak valamilyen alternatív univerzumban valósulna meg, szóval maradjunk annyiban, hogy nagyjából minden második borotválkozásnál szerzünk sebesülést. Tehát abból kiindulva, hogy meg fogjuk vágni magunkat jobb reggel zuhanyozni, mivel reggel 6 és 9 között alvad leginkább a vérünk – mondják a kutatók.

Reggel zuhanyozzatok, ha szükséges egy kis kreativitás!

Ha kreatív helyet kerestek a lakásban, a zuhanyfülkénél jobbat nem is találhattok. Próbáljátok ki, hogy zuhanyzással indítjátok a napot, és talán a problémátokra is megoldást találtok, miközben folyik rátok a víz.

Forrás:
pixabay.com

Este zuhanyozzatok, ha nehezen alszotok el!

Ha mostanában nehezebben megy az elalvás, zuhanyozzatok lefekvés előtt nem sokkal, meleg vízben. Mikor kiszálltok, a testhőmérsékletetek visszahűl az ideális hőmérsékletre, ez a folyamat pedig segít abban, hogy bágyadtabbak legyetek, így hamarabb elalszotok. A legjobb egy 15 perces zuhany, 40 fokos vízben.

Este zuhanyozzatok, ha zsíros a bőrötök!

A bőr olajtermelése hajnali 1-kor tetőzik, ezért ha este zuhanyoztok, akkor az aznapi szennyeződést már le is mostátok magatokról, így kevesebb eséllyel alakulnak ki pattanások a bőrötökön. Ráadásul a víz egy kicsit szárítja a bőrt, ami ebben az esetben jól jön.

Forrás:
pixabay.com

Két-három naponta zuhanyozzatok, ha érzékeny a bőrötök!

Tudom, furán hangzik, de így a téli hidegben semmi bajotok nem lesz, ha nem zuhanyoztok 1 napig. Természetesen ez azt jelenti, hogy ne ácsorogjatok a zuhany alatt és ne vegyetek hosszú fürdőt. Az intim testrészeiteket tartsátok tisztán, de ezt a személyes higiéniátok úgyis megköveteli. Ez azért fontos, mert a fürdéssel sajnos eltávolítunk a bőrünkről sok jótékony baktériumot, így megnövekszik a fertőzés kockázata – állítja dr. Ranella Hirsch bőrgyógyász.

Ajánlott cikkek