Egyéb kategória

Bizarr, de Elvis imádta – Készítsétek el a kedvenc szendvicsét!

Az amerikai konyha sokféle, köszönhetően a bevándorló népek színességének, mégis a legnépszerűbb ételeik pofonegyszerűek – és kalóriában igen gazdagok.
vous - 2016.01.08.
Bizarr, de Elvis imádta – Készítsétek el a kedvenc szendvicsét!

Az Elvis Presley kedvencének tartott étel valóságos kalóriabomba: minden eleme a maga kategóriájában is a legkalóriadúsabb. A nevezetes kedvenc egy szendvics, mégpedig számunkra furcsa összeállításban: mogyoróvajas, banános, benne pirított bacon, és mindez vajon átsütve. Ja, és persze kenyér. Mondjuk biztos kellett is a kalória a rock fejedelmének!

A számunkra meglepő kombináció Amerikában elterjedt és kedvelt. Egyrészt a mogyoróvaj igen népszerű, nemcsak szendvicskrémként, de kekszbe is teszik zsiradék pótlására és egyúttal ízesítőnek, másrészt kedvelik az édes és sós ízeket egyszerre. A kimondottan édes ketchup például a legtöbb ikonikus amerikai étel kísérője.

A szendvics többféle változatban létezik: a banános-mogyoróvajas-baconös változat mellett létezik egy húsmentes és inkább édes változat: a mogyoróvajjal és banánkarikákkal bélelt melegszendvicset tálaláskor mézzel vagy juharsziruppal locsolják meg, csak hogy tartalmazza a megfelelő mennyiségű kalóriát.

Mogyoróvajas-banános szendvics baconnel vagy nélküle

Hozzávalók:

  • 4 szelet toastkenyér
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 banán
  • 2 szelet bacon (opcionális)
  • diónyi vaj a sütéshez
  • méz vagy juharszirup (opcionális)

Elkészítés: A bacont forró serpenyőben zsiradék nélkül ropogósra sütjük.

Megkenjük a kenyereket mogyoróvajjal, 2 szeletre rákarikázzuk a banánt, rátesszük a bacont, befedjük a maradék 2 szeletet, és forró vajban pirosra sütjük.

Ha bacon nélkül készítjük, akkor egy kis mézzel vagy juharsziruppal meglocsolhatjuk.

Forrás:
iStock

Jó étvágyat!

Ajánlott cikkek