Egyéb kategória

Ne takargassátok a könyökötöket, hanem gyógyítsátok megfelelően!

Egy foltnyi bőr a könyökötökön elárulja, milyen a bőrötök egészségi állapota. Bizony, arról a kicsi részről beszélek, ami sokan takargatnak, mert túl barna, túl száraz, túl csúnya. Pedig nem ártana figyelni az intő jelekre!
vous - 2016.01.10.
Ne takargassátok a könyökötöket, hanem gyógyítsátok megfelelően!

Dr. Copeland, New York-i bőrgyógyász ugyanis 6-féle bőrtípust különböztet meg a könyök alapján, és ezt a kicsi területet megérintve gyorsan fel is tudja mérni, hogy milyen egészségi állapotnak örvend a bőrötök, illetve mennyire hanyagoljátok el.

A legrosszabb az aligátor bőr, ekkor már repedezett, durva a könyökötök, ezután következik a cserzett bőr, ami a napimádók jellemzője. Ennél egy kicsivel jobb a smirgli könyök, ez főleg azokra jellemző, akik nem sűrűn használnak hidratáló krémet, a gumi bőr pedig rugalmatlan, alakítható, löttyedt könyökbőr, amit könnyen összecsippenthettek. A szarvas bőr pedig már majdnem sima, de még súrlódó érzetet ad, a mindenki által vágyott krémes bőrrel pedig elenyészően kevés ember rendelkezik.

Forrás:
pixabay

Dr. Copeland szerint a bőrápolás nem a krémeknél, hanem jóval előbb, az életmód megváltoztatásánál kezdődik. Vallja, azok vagyunk, amit megeszünk. Életmódunk tükre a bőr, és ha nem vigyázunk, akkor hamar szürkévé, élettelenné, lógóvá válik. Az orvos 3 különösen fontos dolgot emelt ki, amit meg kellene tennünk bőrünk és szervezetünk egészségéért:

  • használjunk a bőrünknek megfelelő hidratáló krémet minden nap
  • ne dohányozzunk
  • vigyünk be minél több antioxidáns hatóanyagot a szervezetünkbe, mert ezek visszafordítják az öregedési folyamatokat
  • radírozzuk a bőrünket, de ne vigyük túlzásba
  • mossunk rendszeresen arcot, lefekvés előtt, felkelés után, és akkor is, ha megizzadtunk
  • védjük a bőrünket a napfénytől

Ti melyik bőrtípusba tartoztok?

Címkék: #bőrápolás
Ajánlott cikkek