Egyéb kategória

Jó magyar filmek, amiket látnotok kell a Saul fia után!

Ha már büszkélkedhetünk egy Golden Globe-díjas alkotással, gondoltam, vegyük számba a többi magyar filmet is, amit egyszer mindenkinek látnia kell.
vous - 2016.01.11.
Jó magyar filmek, amiket látnotok kell a Saul fia után!

Így, hogy a Saul fia Golden Globe-díjat nyert, az is meg fogja nézni, aki eddig még nem látta, hiszen az első „aranyfilmet” látni kell! Erről eszembe jutott, hogy készítek nektek egy listát, melyek azok a magyar filmek, amiket szintén látnia kell egy VOUS-lánynak, hogy képbe kerüljön a magyar kultúrát illetően.

A Pogány Madonna

A magyar Bud Spencer, Bujtor István és Kern András a magyar műkincscsempész hálózatot göngyölíti fel két pofon között. A filmet már csak azért is megéri megnézni, mert Hernádi Judit alakítása és melle fenomenális a filmben.

Csinibaba

Tímár Péter Mancikáját látni kell. Ha már láttátok, még egyszer nézzétek meg, ha még nem, akkor pedig kötelező.

Liza, a rókatündér

Liza felejthetetlen japán slágerei, a film hangulata, a színek, a Deák tér, és persze Balsai Móni alakítása – a film szinte minden képkockája megnézésért kiált.

Moszkva tér

Ha ma készülne film, akkor már Széll Kálmán tér lenne a neve, ami, valljuk be, nem igazán adná vissza film hangulatát. Török Ferenc 2001-es filmjéből szinte az összes mondat szállóigévé vált.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

A lúzer főhős, akivel mindenki azonosul, akit kicsit sajnálunk, akit kicsit szeretünk. Ha Liza, a rókatündér megvolt, akkor jöhet ez a film is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.