Legyetek a testbeszéd mesterei! – Így keltsetek jó benyomást

Legyetek a testbeszéd mesterei! – Így keltsetek jó benyomást

A legtöbbször a testbeszédünkkel sokkal többet árulunk el, mintha szavakkal jellemeznénk magunkat. Épp ezért fontos tudnotok, hogyan keltsetek jó benyomást pusztán a viselkedésetekkel. Adok is nektek néhány tippet!

Testtartás

A testtartásotokkal úgy tudtok jó benyomást kelteni, ha egyenesen ültök vagy álltok a vállaitokat kicsit hátrahúzva. De nem annyira egyenesen, hogy úgy tűnjön, merevek vagytok és kényelmetlenül érzitek magatokat.

El a kezekkel!

Hagyjátok szabadon a mellkasotokat és a kezeiteket is, így jobb, ha nem csípőre tett kézzel magyaráztok. Nem kelt jó benyomást az sem, ha a kezetekkel a szátok vagy az arcotok környékén hadonásztok, mivel ez idegességre utalhat.

Kevés szemkontaktus

Minden az egyensúlyon múlik. A kevés szemkontaktus az érdektelenségre utal, míg a sok szemkontaktus már egyszerűen hátborzongató. Ha éppen beszélgettek valakivel, akkor nézzetek rá, de amikor gondolkoztok nyugodtan tekintsetek félre. Sokkal természetesebbnek tűnik, mintha valakinek állandóan a szemébe bámulnátok.

Forrás:
giphy.com

Tárt karok

Tudományosan bizonyított tény, hogy ha keresztbe rakjátok a karjaitokat, azzal arra késztetitek az agyatokat, hogy mindkét felét használja. Így sokkal könnyebben tudtok koncentrálni és megoldani problémákat. Ez mindaddig igaz, amíg nem egyedül vagytok. Ha éppen egyedül ücsörögtök valahol keresztbe tett karokkal azzal azt üzenitek, hogy kissé zárkózottak vagytok. Míg társaságban ez a testbeszéd a figyelem jele.

Tisztes távolság

Hasonlóan a szemkontaktushoz nem jó, ha valakinek túlságosan belerontotok a személyes terébe. Beszéd közben tartsátok meg a tisztes távolságot, hiszen senki nem szereti, ha a feltett kérdésre az arcától három centiméterről érkezik a válasz.