Egyéb kategória

A jó forgatókönyv ehhez képest semmi! – 3 sorozatgyilkos, akit sosem kaptak el

A sorozatgyilkosok hallatán talán ti is arra gondoltok először, hogy ugyan, ilyen emberek és esetek csak a filmekben fordulhatnak elő. Igaz, hogy van számos jól megírt forgatókönyv gyilkosokkal a főszerepben, de hatalmas böszmeség lenne azt állítani, hogy csakis fiktív karakterek lehetnek. A történelem során nem kevés olyan gyilkosságot kapcsoltak össze, amelyek mögött ugyanaz az ember állt, mégsem tudták beazonosítani az elkövetőt.
vous - 2016.01.13.
A jó forgatókönyv ehhez képest semmi! – 3 sorozatgyilkos, akit sosem kaptak el

A legtöbbjük nem szeretett variálni, így az összes gyilkosságot ugyanúgy követte el. Az áldozatok holtteste milliméteres pontossággal volt beállítva, ugyanaz volt a keresztnevük, vagy éppen ugyanazon a helyen találtak rá élettelen testükre. De hiába a tömérdek információ és összefüggés, a most következő három sorozatgyilkost sosem kapták el.

Az Alphabet Killer

Forrás:
Wikipedia

Az Alphabet Killer egy amerikai sorozatgyilkos, aki a New York államban található Rochesterben 1971 és 1973 között három 10 és 11 év közötti fiatal lányt is megtámadott. Szexuálisan bántalmazta, majd megfojtotta őket. A gyilkost nem tudták azonosítani, ezért a megnevezésénél abból a tényből indultak ki, hogy minden áldozatának vezetékneve és keresztneve ugyanazzal a betűvel kezdődött. Carmen Colon, Wanda Walkowicz és Michelle Maenza, akiknek holttestét olyan településeken találták meg, amelyeknek az első betűje megegyezett az áldozatok monogramjával. Colonra ugyanis Chiliben, Walkowiczra Websterben és Maenzára Macedonban leltek rá.

Az áldozatokban közös volt, hogy szegény katolikus családba tartoztak, és gondjuk is adódott az iskolában.

Feltételezik a gyilkosról, hogy iskolában vagy más olyan helyen dolgozhatott, ahol hozzáférése volt az áldozatok adataihoz. Több száz embert hallgattak ki az üggyel kapcsolatban, de a gyilkost sosem fogták el. Egy ember került a nyomozók érdeklődésének középpontjába, miután 1974. január 1-jén megpróbált megerőszakolni egy lányt egy garázsban. A rendőrség közbeavatkozott, de a gyanúsított, Dennis Termini elfutott, majd főbe lőtte magát.

Évtizedekig ő maradt az egyetlen gyanúsított, míg 2007-ben egy DNS-vizsgálattal nem bizonyították ártatlanságát.

Vetkőztető Jack

Arról a névről, hogy Jack the Ripper, magyarul Hasfelmetsző Jack nyilván mindenki hallott. Nos, Jack the Stripper, vagyis Vetkőztető Jack pont az előbb említett gyilkos nevének elferdítésével kapta a becenevét. Az 1964 és 1965 között elkövetett úgynevezett londoni „pucér” gyilkosságokat hajtotta végre, amelyek során több nőt is megölt.

Az áldozatai mind prostituáltak voltak, akiknek csupasz holttestét a Temze folyóba dobta, vagy más London környéki helyen rejtette el.

Gyilkosságait egy városi legenda szerint meglehetősen különös módon, orális szex közben hajtotta végre, péniszével fullasztva meg az örömlányokat. Majd a gyilkosságok egyszer csak abbamaradtak, de a rendőrség sosem tudta felderíteni a gyilkos kilétét.

Egy feltételezés szerint ez a sorozatgyilkos egy olyan fiatalember lehetett, aki körülbelül akkor lett öngyilkos, amikor a gyilkosságok abbamaradtak. Bár sohasem találtak olyan tárgyi bizonyítékokat, amelyek alapján egyértelműen ki lehetett volna jelenteni, hogy biztosan ő volt a gyilkos.

A zodiákus gyilkos

A zodiákus gyilkos az 1960-as években tevékenykedett Észak-Karolinában, és a személyazonossága mindmáig ismeretlen. Áldozatai között voltak fiatal lányok és párok, akiket késsel vagy fegyverrel gyilkolt meg. Sosem erőszakolta meg őket, és állítása szerint összesen 37 gyilkosságot követett el.

A kriminalisztika ikonikus alakjává a híres zodiákus levelek tették, amelyeket a rendőrségnek vagy éppen valamelyik napilapnak küldött el.

Ezekben a levelekben mindig olyan részleteket közölt a gyilkosságokról, amelyek egyértelművé tették, hogy ő volt az elkövető. A rendőröknek rengetegszer utalgatott arra, hogy sosem fogják elkapni, hiszen többször is a gyilkosság helyszínéről jelentette be gyilkosságait, majd azon mulatott, hogy a rendőrök elhajtottak mellette.

Emellett rengeteg követeléssel is előállt, például az újságoktól azt várta el, hogy a titkosírással írt levelét a címlapon közöljék, különben egész hétvégén át tartó mészárlást fog rendezni. Másik levelében azt állította, azért öl embereket, hogy a paradicsomban legyenek szolgálói, ezért minél több embert szeretne meggyilkolni.

Bár levelein találtak ujjlenyomatokat, sosem sikerült azonosítani.

Annyi viszont kiderült, hogy skizofrénnek tettette magát, illetve az is, hogy kétkezes, vagyis ugyanúgy használja a jobb és a bal kezét. Ebből és a skizofrénia tettetéséből, valamint a folyamatos beteg játékaiból a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy kimagaslóan intelligens elkövetővel állnak szemben. Bár az ügyben majdnem 2500 gyanúsítottat hallgattak ki, a zodiákus gyilkost mégsem sikerült elkapni azóta sem.

Az előző történetek is azt bizonyítják, hogy néha jó lenne tudni, ki van a maszk mögött.

Ajánlott cikkek