Egyéb kategória

Egyétek magatokat karcsúra minden este!

Én, ha vacsorára túl nehezet eszem, egész éjjel forgolódok, és úgy érzem magam, mintha óriási szikladarabok lennének a hasamban, pedig alig ettem valamit. Éppen ezért a könnyed vacsorák híve vagyok, így hoztam is nektek néhány finom és egészséges receptet!
vous - 2016.01.14.
Egyétek magatokat karcsúra minden este!

Általában nem igazán van időm főzni, ezért igyekszem gyors, ám egészséges ételeket enni. Nem is olyan lehetetlen dolog ez, főleg, ha kinyílik a szemetek a bevásárlóközpontok zöldséges részlegén. Már a brokkolikrémleves is isteni és könnyed vacsora néhanapján, de a szárzelleres mártogatós is nagyon finom, akár még hétvégi házimozizás közben is. Ám ha ezek nem jöttek be nektek, még mindig van miből válogatnotok.

Sajttál

Nálam most ez a favorit. Általában grillsajtot veszek, 5 perc alatt rácsosra sütöm mindkét oldalát, majd mindenféle finomságot pakolok mellé: szőlőt, almát, Abonettet, aszalt gyümölcsöt, diót. Persze itt is fontos a mérték, nem szabad elszállni, de nagyon finom és egészséges, laktató vacsorát tudtok rittyenteni ezekből az összetevőkből, hiszen a variációk száma gyakorlatilag végtelen.

Zöldséges lepcsánka

Forrás:
pixabay

A krumplis lepcsánka – vagy tócsni – egészségesebb verziója ez a finomság. Mivel én nem eszem túl gyakran krumplit, ezért zöldséggel helyettesítem, mert attól még a lepcsánkát igenis szeretem. Nem viszem túlzásba a méricskélést, lereszelek néhány répát és egy cukkinit, majd összekeverem egy tojással, és szórok hozzá gondolomra egy kevés teljes kiőrlésű lisztet, míg eléggé össze nem tapad, majd kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütöm. Ha hiányolok belőle némi húsélményt, akkor vágok bele egy pici csirkemellsonkát is. Görög joghurttal, zsírszegény sajttal, korianderrel isteni!

Ketyme-kütyü bulgur vagy kuszkusz

Azért hívom így, mert az alapja bulgur vagy kuszkusz, amibe gyakorlatilag bármi kerülhet: gomba, zöldségek, csirkemell, máj, sőt, eritrites lében főzve némi gyümölccsel isteni esti nasiként is megállja a helyét! Szerintem a világ legjobb kajája!

Forrás:
pixabay

Még több ilyen szuper receptért pedig olvassátok a Még idén! cikkeinket, ha ez nem is nyerte el a tetszéseteket, előbb-utóbb biztosan találtok valamilyen kedvetekre való finomságot!

Nektek mi a kedvenc könnyed vacsitok?

Ajánlott cikkek