Egyéb kategória

Ezt árulja el a személyiségetekről az, hogyan viselitek a szakítást

Amikor szakítanak az emberrel nem elég az érzés, hogy dobva lettek, de még tovább is kell lépni, ami valljuk be, nem túl egyszerű folyamat. Készült egy kutatás a szakításról, amivel érdekes dolgot bizonyítottak be a tudósok.
vous - 2016.01.16.
Ezt árulja el a személyiségetekről az, hogyan viselitek a szakítást

A Personality and Social Psychology Bulletin adta ki azt a tanulmányt, amelybe a kutatók 891 ember vontak be. A személyiségüket vizsgálták az alapján, hogyan kezelik a romantikus elutasítást, legyen az valós vagy fiktív. Azt is megkérdezték tőlük, hogyan változott az önmagukról alkotott képük azután, hogy szakítottak velük.

A kutatás kimutatta: a továbblépés szorosan összefügg azzal, hogyan magyarázzuk meg a szakítást saját magunknak.

A tudósok rájöttek, hogy azok, akik erős személyiségjegyekkel bírnak – mintha azok kőbe lennének vésve –, sokkal nehezebben lépnek túl azon, ha a kapcsolatuk véget ér. Akár a szakítás után öt évvel is kísérti őket az érzés, hogy ejtették őket.

Ennél már csak az rosszabb, hogy az elutasítás a jövőbeli kapcsolataikban is okozhat problémát, mivel a kutatók azt is bebizonyították, az elutasított emberek úgy hiszik, a személyiségükkel van a baj és ők a hibásak. Ennek eredményeként pedig folyamatosan aggódnak, és félnek jól érezni magukat a következő kapcsolatukban.

Valójában ha szakításon megy keresztül az ember, fontos, hogy mindig emlékeztessék magukat, minden okkal történik.

Csak azért, mert valakivel nem működött, nem biztos, hogy az illetővel baj van, csak nem illettek össze. Ilyen egyszerű.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.