Egyéb kategória

Lemmy, David Bowie, Alan Rickman: kiderült, miért januárban halnak meg a legtöbben

Az év minden hónapjában történhet velünk olyan tragédia, hogy elveszítjük valamelyik családtagunkat. A legfrissebb kutatásokból az is kiderült, hogy január az a hónap, amikor a legtöbben meghalnak.
vous - 2016.01.19.
Lemmy, David Bowie, Alan Rickman: kiderült, miért januárban halnak meg a legtöbben

Valószínűleg már ti is hallottatok arról, hogy múlt héten elhunyt a pop kaméleonja, David Bowie és a Harry Potter-filmek egykori sztárja, Alan Rickman. A szomorú veszteségek pedig rávilágítottak arra, hogy a legtöbben januárban halnak meg. Ennek az oka olyan egyszerű dolgokra is visszavezethető, mint a gének vagy éppen a hideg időjárás.

De ami ennél is fontosabb, hogy kutatások is alátámasztották, januárban van az év legdepressziósabb napja, a hónap harmadik hétfője. Már elmúlt a karácsony, az összes újévi fogadalmat elfelejtettük, ezért csalódottak vagyunk. Nincs mit várnunk, hiszen a tavasz messze van, a nyár pedig még messzebb, ettől pedig mindannyian kicsit lemondóbbak vagyunk. Ebben az időszakban megnő az öngyilkosságok száma is az előző hónapokhoz képest – írja a Daily Mail.

Forrás:
giphy.com

A januárban megnövekedett halálesetekhez az is hozzájárul, hogy a beteg emberek várják a karácsonyt, amit szeretteik körében tölthetnek és érezhetik az ünnep melegét, de az ünnepek után mindez elmúlik és úgy érzik, elfogyott a remény. A betegségek közül a legtöbb halálesetet a légzési és keringési betegségek okozzák – mint pl. a tüdőgyulladás.

Nincs más teendő, öltözzetek fel melegen ebben a hidegben, és ha rosszul érzitek magatokat, forduljatok orvoshoz. Már nem kell sokat várni és itt a tavasz, ígérem!

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ajánlott cikkek