Egyéb kategória

5 ok, miért Benedict Cumberbatch a legjobb Sherlock Holmes

Teljes letargiában vagyok a Sherlock sorozat prémium különkiadásától. Azt hittem, hogy Benedict Cumberbatch színészi képességeit láthatom majd több részen keresztül, de nem. Csak azért kaptunk egy részt, hogy kibírjuk a 2017-es premierig.
vous - 2016.01.23.
5 ok, miért Benedict Cumberbatch a legjobb Sherlock Holmes

Már az is bánt egy kicsit, hogy csak 3 részes évadokat készítettek eddig, hiába, na, a jóból mindig többet akar az ember. Ez van, ha valamit szemtelenül jól csinálnak meg. Mikor a különkiadás egyetlen része véget ért, felvisítottam, hogy jöjjön a következő! Párom pedig vállon veregetett:

Ennyi volt. Ez volt az összes rész.

Ezt annyira nem bírtam felfogni, hogy másnap és harmadnap is felvetettem az ötletet, hogy vacsi mellé nézzük meg a Sherlock következő részét. Szerencsére a pasim türelmes alkat, és megvárta, míg újra és újra feldolgozom azt a tényt, hogy kész, Benedict Cumberbatch Sherlockjából nem kapok többet. Egy darabig.

Mert igen, szerintem Benedict Cumberbatch a legjobb Sherlock-karakter a világon, már ami a sorozatokat illeti. Robert Downey Jr. filmes alakítását most ne vegyük ide. De miért a sokak szerint lajhárra hasonlító angol a legjobb Sherlock-karakter?

Az a köpenyes forgás!

Alapból a mozdulatai nagy fürgék, elnagyoltak, és ehhez hozzátartozik a jellegzetes, sarokpördülős kabátforgatás, amit egyszerűen nem lehet nem imádni!

Forrás:
giphy

Az a holdvilágképe!

Aki ilyen sápadt, azzal valami nincs rendben, kicsit különc, még ha vállalja is, hogy hófehér bőrrel imád élni. Akárhogy is, Benedict holdvilágképe jelentősen hozzájárul ahhoz a különleges hangulathoz, ami Sherlock karakterét körbelengi.

Ahogy kizökken a gondolataiból!

Órákig tudnám nézni ezt a gifet ebből a mozdulatsorból, annyira látványosan elkülöníti az elmélyülést a kizökkenéstől.

Forrás:
giphy

Az az átható kék szem!

Ilyen átható kék tekintet nem is létezik! Vagy mégis, és ez a másik dolog, amitől nagyon hátborzongató a karaktere: a világos, üvegszínű kék szem garantáltan érezteti, hogy a vesétekbe lát!

Olyan, mint egy gép!

És tényleg, annyira jól váltogatja a szuperintelligenst, az érzéketlen tuskót és a szerethető vigyorit, hogy azt csak imádni lehet! Nem csoda, hogy a sorozat által annyira felkapott lett, hogy csak egyrészes évad forgatására van ideje. Utálom is érte kicsit.

Forrás:
giphy

Ti miért szeretitek Benedict Cumberbatch-et?

Ajánlott cikkek