Egyéb kategória

Ti is irányíthatjátok az álmaitokat egy egyszerű módszerrel

Bizonyára ti is imádtok aludni, és a „csak még öt percet” mondat is elég gyakran elhagyja a szátokat. Igen, én is így vagyok vele. De most azt is megtudtam, hogy mi történhet, ha többször nyomjuk le a szundit reggel felkelésnél, ami még az álmainkra is hatással van.
vous - 2016.01.20.
Ti is irányíthatjátok az álmaitokat egy egyszerű módszerrel

Ismerős nektek az Eredet című film? Persze hogy tudjátok, miről beszélek, hiszen Leonardo DiCaprio játszik benne. Gondolom, a sztorival is tisztában vagytok, és örülnétek neki, ha ti is tudnátok irányítani az álmaitokat. Nos, ehhez nem is kell egy hollywoodi filmben szerepelnetek, van egy sokkal egyszerűbb módszer is.

Forrás:
giphy.com

Ehhez semmi mást nem kell tennetek, csak lenyomni az ébresztőt reggel. Az alvás megszakításával sokkal valószínűbb, hogy beléptek a könnyű REM alvásba, ahol a tudatos álmok fordulnak elő. Ez egy olyan alvó állapot, amikor tudjátok, hogy álmodtok, és több beleszólásotok van az eseményekbe.

A kutatók párhuzamot fedeztek fel a tudatos álmok gyakorisága és a szundi gomb lenyomása között. Szerintük minden ötödik ember legalább havonta egyszer megéli a tudatos álom jelenségét. Úgy gondolják, ez az állapot akkor fordulhat elő a leggyakrabban, amikor az emberek többször ébrednek fel és alszanak el egy éjszaka alatt.

Úgyhogy végre valami igazi haszna is lehet a rettegett szundi gombnak!

Ajánlott cikkek