Egyéb kategória

Leendő anyukák: így neveljetek tökéletes pasit a jövő lányainak!

Ti, akik most kerestek pasit, és néha azon sopánkodtok, milyen defektes alakokba botlottok, mit gondoltok, mitől függ, hogy a pasik hogyan állnak hozzátok? Hát persze, hogy az anyukájuktól!
vous - 2016.01.25.
Leendő anyukák: így neveljetek tökéletes pasit a jövő lányainak!

A Women’s Health magazinnak ugyanis arról vallottak a férfiak, mi mindent tanultak az anyukájuktól, hogyan formálta a gyerekkoruk a mostani életszemléletüket. A cikk írója is nagy szeretettel emlegeti az édesanyját, elmondása szerint lázadó kamaszként volt, hogy egy hétig egy kacsás pólóban járt, és a haját is punkosra vágatta, télen fázott a fura gönceiben: egyszóval, hajlandó volt szenvedni, hogy kifejezze önmagát.

Édesanyja is ösztönözte erre, nem tiltotta sosem, inkább megérteni próbálta, úgy gondolta, hogy a rossz döntésekből is lehet tanulni, ezek is kellenek ahhoz, hogy megtalálja valaki a saját helyét a világban.

Azt tanultam tőle, hogy a párkapcsolatomban se akarjak megváltoztatni senkit, ne akarjam megmondani, mit csináljon. Mindenki végigmegy a maga útján.

Az anyagi dolgok nem jelentenek semmit a végén

Andrew szülei fiatalon házasodtak össze, és szerény körülmények között éltek, ezért egy nagyon egyszerű gyűrű került a menyasszonya ujjára. Később, mikor már jobban kerestek, Andrew édesapja felajánlotta feleségének, hogy vásárol neki egy szebb gyűrűt, ám az asszony elutasította, mondván, ez a gyűrű vele fog menni a sírba is.

A szüleim most ünneplik az 50. házassági évfordulójukat. Ennél jobban semmi sem bizonyíthatja nekem jobban, hogy a tárgyi értékek és az anyagiak nem olyan fontosak, mint azt sokan gondolják.

Minden a kölcsönös figyelmen múlik

Kevin megfigyelte szülei reakcióit, és abból sok tanulságos következtetést vont le. Látta, hogy édesanyja milyen boldog, ha édesapja meglepte őt valamivel, milyen apró, romantikus gesztusokat tettek egymásért, legyen az egy kacsintás, mosoly, ölelés, egy virágcsokor.

Valahol azt tanultam meg, hogy én is ilyen barát, férj akarok lenni valaki számára, és azt, hogy ilyen nőt keresek magam mellé, aki viszonozza ezeket a kedvességeket.

A szeretet önzetlen

Mike édesanyja iskolai nővérként dolgozott, és Mike 18 éves volt, mikor meghalt az anyja. Ekkor rengeteg diák jött el a megemlékezésére és Mike sok levelet olvasott el, melyet az iskola diákjai írtak az édesanyjához.

,,Az emberek elfelejtik az iskolai nővérekről, hogy ők sokkal többet tesznek annál, mint hogy gyógyszert adnak a gyereknek. Anyámnak jó érzéke volt hozzá, hogy megállapítsa, melyik gyereknek van szüksége Robitusinra, és melyiknek van szüksége inkább sós kekszre és ölelésre.”

Mike édesanyja mindig meghallgatta a diákokat, és igyekezett megoldani a problémájukat, nem várt érte cserébe semmit, ez egyszerűen csak boldoggá tette.

Megtanultam tőle, hogy a szeretet önzetlen dolog. És ezt a párkapcsolataimba, barátságaimba is igyekszem belevinni.

Lányok, a jövő nemzedéke rajtatok is múlik!

Tanítsátok majd meg a fiatoknak, hogy ne adják fel, a pénz nem minden, becsüljék meg a nőket, legyenek figyelmesek, és hogy a szeretet önzetlen dolog. Higgyétek el, a jövő női hálásak lesznek!

Ajánlott cikkek