Egyéb kategória

Hangos, harsogó bulismink a farsang királynőinek – Emellé már jelmez sem kell!

A farsang időszakában járunk, amikor elrugaszkodva a valóságtól jelmezekbe bújunk a bulikba, bálokba. Ölthetünk más személyiséget, lehetünk szuperhősnők, angyalarcú kisbárányok, de még boszorkányok is. Azért a jelmezt levéve önmagunknak lenni a legjobb érzés.

vous - 2016.01.23.
Hangos, harsogó bulismink a farsang királynőinek – Emellé már jelmez sem kell!

A farsang ötlete nyomán készítettünk egy szürreális sminket, amit hétköznapra tuti nem viselnétek szívesen, de ha buliba lennétek hivatalosak, akkor jó választásnak ígérkezik. Metálos, sötét, angyali, szerintem nagyon popos – ez a jelző most jutott eszembe.

Forrás:
Molnár Anikó

Alapozzátok le az egész arcotokat, majd sötétlila szemfestékkel a szemöldökötök csúcsait kössétek össze, ez lesz a smink felső határa.

Engedjétek a vonalat a halántékotok felé, akár a hajtőbe is festhetitek, vagy szálasan is véget érhet.

Forrás:
Molnár Anikó

A mozgó szemhéjat is fessétek be végig, végül ezt is folytassátok a halánték felé. Végül is egy csíkot alkotunk a pillatövek és a szemöldökök között.

Forrás:
Molnár Anikó

A belső szemzugnál a szemöldökcsont alatt fekete porral mélyíthetitek.

Forrás:
Molnár Anikó

Az alsó pillák alá metálos piros szemhéjfesték került, izgalmasan vastag satírozással. A külső és belső szemzugba aranyban irizáló szemhéjfestéket tettünk, amely különleges hatással bír a pirosra mosva.

Forrás:
Molnár Anikó

A vízvonalat alul és felül is feketével kontúrozzátok, a felső pillasorra is tegyetek belőle.

A pillákat extrafekete spirállal tegyétek hangsúlyossá, két-három rétegben, akár kicsit össze is lehetnek tapadva.

Egy külföldi sminkmester egyszer azt mondta, hogy akkor spirálozunk jól, ha kicsit elmosódott, foltos lesz a végeredmény – persze, hisz akkor biztos benyúltunk a pillatőbe. Bár a tökéletesség iránti vágy erős mozgatórugónk, szerintem ez vicces és megengedhető, nem utolsósorban pedig szexi a kissé elkenődött spirál.

Forrás:
Molnár Anikó

Az orr két oldalát felül fekete porral vagy tussal színezzétek át a belső szemzugok irányába.

Az orrnyereg teljes hosszára sárgás-arany pigment került, melyet nedves ecsettel vittünk fel, így a metálhatás garantált.

Nekem ez a kedvenc részem ebben a sminkben.

Forrás:
Molnár Anikó

Az arcot árnyékolással igazítottuk, semleges pírral. Nem szükséges az üdítés sem, a hangsúly ugyebár máshol van.

Az ajkakra a rúzsbázis mellett metálfényű, intenzív pink rúzs került, melyet kétoldalt a szemen használt piros szemfestékkel árnyaltunk.

Forrás:
Molnár Anikó

Andi nagyon élvezte a sminket, végül ebben ment haza egy laza kedd délután. Igaz, nem lakik messze a szerkesztőségtől, a villamosra felszállva talán nem vállalta volna.

Bevallom, picit meghökkentem, másrészt imádtam ezt a döntést. Miért is ne? Ideje elfogadnunk a másságot, és ez magamnak is szól.

Forrás:
Molnár Anikó

Nemcsak tudomásul venni és tiszteletteljesen fejet hajtani előtte, hanem együttérzéssel meglátni a másikban a csodát, a nem hétköznapit, azt, amit ő tud nekünk nyújtani. Andi ezt az életével tanítja nekünk, tudjátok, hallássérült. Az ő valósága kicsit túl van a mi „közös valóságunkon”. Valamennyire hall minket, leginkább szájról olvas, de érezhetően velünk van.

Az, hogy ott vagyunk-e valahol, nem azon múlik, halljuk-e épp, amit a másik mond nekünk.

Forrás:
Molnár Anikó

Emellett Andinak finomabbak az érzékei, más utakon fogja fel a világot, amit persze mi is megtehetnénk, igen, túl sokat csacsogunk, és jó visszatalálni a saját csöndünkbe. Van, hogy ez épít, van, hogy a csönd „semmije” van ránk a legnagyobb hatással.

Ha pedig összeraktátok magatokat a csönd segítségével, akkor fessétek magatokra ezt a hangos, harsogó sminket, és küldjetek nekünk képet róla! Jó bulizást!

Forrás:
Molnár Anikó
Címkék: #farsang #smink #szín
Ajánlott cikkek