A férfiak jobban vágynak a pénzre és a hatalomra, mint a nők

A férfiak jobban vágynak a pénzre és a hatalomra, mint a nők

A nap témája a VOUS-n: Al Capone – a maffia járja át az egész oldalt. Amikor ötletelgettünk, miről írjunk nektek, azon kezdtem gondolkozni, miért van az, hogy kevesebb a női bűnöző, mint a férfi. Mert ha a maffiára gondoltok, szerintem nektek sem a nők jutnak eszetekbe először. De mi hajtja a pasikat ennyire?

A pénz és hatalom utáni sóvárgás leginkább a férfiakra jellemző, ám a mai nők is egyre inkább hajlanak afelé, hogy minél nagyobb vagyon legyen a számlájukon. Ha nagyon lesarkítom a dolgot, akkor egyszerű a képlet.

Amíg a férfiak mocskos játékokkal győzik le ellenfelüket azért, hogy még több pénzük legyen, addig a nők okosan beházasodnak oda, ahol a férfi megadja nekik ezt.

Amíg a férfiak harcolnak, a nők sokkal kifinomultabb és rafináltabb módszerekkel érik el azt, amit akarnak.

Mert ha jobban belegondoltok: milyenek is a nők? Általában kedvesek, odaadóak, megteremtik a harmóniát, anyák, feleségek, és még sorolhatnám. Ők a jók, az angyalok, akik mindig ott állnak szeretteik mögött. A férfiak meg kicsit az ördögök, a családfenntartók, akiknek csúnyán szólva „kötelességük”, de inkább feladatuk eltartani a feleségüket, a gyerekeiket.

Legalábbis így volt ez régen, mára azért mindez átalakult, a szerepek vagy keresztezik egymást, vagy teljesen felcserélődnek.

Mindettől függetlenül kijelenthetjük, hogy amióta világ a világ, a férfiak kapzsisága és mohósága a pénzért egyre csak nő, bár ezt nem lehet csak az egyik nemre ráhúzni.

Korán kezdik

Forrás:
iStock

A fiúk már az oviban is rosszabbak. Amíg ők elveszik más labdáját, addig a lányok elkérik más babáját.

Amíg ők verekednek, a lányok egymás haját fésülik. Amíg ők szüntelenül le akarják győzni a másikat, hogy azt mutassák, valaki felett állnak, addig a lányok inkább mesét olvasnak.

És így van ez gyerekkorunktól a halálunkig, mert ugye a pénz – akár tetszik, akár nem – igenis nagyon sok esetben boldogít. Kövezzetek meg azért, mert így gondolom, de ismerjétek el, hogy igazam van.

Jogos, egészséget nem lehet pénzen venni, viszont minden mást igen, ami hozzájárul ahhoz, hogy jól legyünk és boldogok legyünk.

Valakinek egy táska okoz örömet, másnak egy kirándulás, kinek mi, ezért ugye nem ítélhetünk el senkit.

Kiindulhatnék a legegyszerűbb példából, a filmekben is a férfiak a gonoszak, ők képesek feláldozni mindent pénzért, nőért, hatalomért. Agresszívak lennének? Valószínűleg igen, legalábbis biztos jobban, mint a nők. Valamiért így van ez.

A férfiak határozottak, le akarják nyomni a másikat, kell nekik az, amiért küzdeniük kell.

Így akarják bebizonyítani, hogy többek, mint mások. Hogy jobbak, gazdagabbak, életképesebbek, és mindig elérik azt, amit akarnak. Nem foglalkoznak a módszerekkel, nem riadnak vissza a következményektől, nem érdekli őket az sem, kin gázolnak át azért, hogy elérjék, amit akarnak. Mi, nők pedig végignézzük mindezt.

Végül is legalább nem nekünk kell elvégezni a piszkos munkát…

Nos, én így látom ezt a témát, de megkérdeztem Michaletzky Lucát, a VOUS viselkedéselemzőjét is, mit gondol a szakember a kérdésről:

„A bűnözés árán pénzkeresés valóban inkább a férfiakra jellemző, mégpedig főleg a férfi-női agresszió különbségéből fakadóan. A férfiak agressziója sokkal direktebb: verekednek, üzérkednek, csalnak, betörnek, ráadásul teszik ezt a pénzért, hatalomért, mert klasszikusan ők a családfenntartók, anyagi és fizikai biztonságot teremtenek párjuknak, gyerekeiknek.

A maffia intézménye egyébiránt egy elég családcentrikus dolog, ugye, bár a mexikói drogkartellek vezetői közt egyre több a nő! Ez utóbbiak is tudnak ám pénz- és hataloméhesek lenni, de ők sokkal kifinomultabb módszerekkel teszik, agressziójuk is sokkal indirektebb: intrikák, hátbatámadások, valakinek a szeretőjévé válni (aztán ezzel zsarolni), esetleg elvetetni magukat egy gazdag emberrel – ez az érme másik oldala.”