Egyéb kategória

Egy mosószer, ami biztos nem okoz kellemetlen kiütéseket

Be kell vallanom, súlyos öblítőfüggő vagyok, nem tehetek róla, anyukám által mosott, illatban fürdő ruhákon nőttem fel, és erről az élményről nem tudok lemondani. Mégis volt időszak az életemben, mikor mellőztem, helyette jött a mosódió és az illóolajos öblítő.
vous - 2016.01.25.
Egy mosószer, ami biztos nem okoz kellemetlen kiütéseket

A váltásra kellemetlen kiütések és a vakarózás adott okot. Később kiderült, hogy ezeket nem a mosópor és az öblítő okozták, így visszaálltam rájuk, de ettől függetlenül a vegyszermentes mosás tök jó dolog. A mosódiót először idegenkedve vettem a kezembe, nem igazán hittem abban, hogy tényleg működik, de rám cáfolt. Persze, nyilván nem vakító fehérséget kell várni tőle, de a célnak tökéletesen megfelel.

A mosódiót már rég használják Indiában, Indonéziában, Nepálban mosásra, a héjában ugyanis egy természetes mosóanyag, saponin található, ami víz hatására habzani kezd, és kioldódik a mosódió héjából. Nem tartalmaz káros, környezetszennyező anyagot, és 100%-ban lebomlik.

Forrás:
pixabay

Rendkívül bőrbarát, a bőrbetegségekben szenvedők jó barátja, védi a ruhák színét, gyengéd a különféle anyagokhoz, még a legkényesebb gyapjút is bátran moshatjátok vele. Egy mosáshoz 3-5 mosódióhéjat kell egy tasakba, akár harisnyába vagy mosólabdába téve a ruhák közé dobnotok, ugyanezeket a héjakat még 2-3 alkalommal használhatjátok. Fontos tudnotok, hogy bár ezzel a módszerrel tiszta, puha, illatos ruhákat kaptok, fehérítő hatása nincs, így mosószódát is érdemes használnotok mellé. Apropó, tudjátok, milyen gyakran kell mosni az egyes ruhadarabotokat? Vásárlási tippeket a tökéletes mosógéphez pedig itt olvashattok Emcsitől!

Öblítőre nincs szükség?

A mosódiónak is van egy kellemes illata, de nem tilos mellé a megszokott, kedvenc öblítőtöket sem használni. Illetve az öblítőt kiválthatjátok illóolajokkal: öntsetek egy kanálnyi 10%-os ecetet az öblítős rekeszbe, és cseppentsetek bele 10-20 csepp 100%-os, tiszta illóolajat. Lehet, hogy elsőre nem fog tetszeni az illata, ki kell kísérleteznetek az arányokat.

Ti mostatok már mosódióval?

Még több környezettudatos cikket itt olvashattok tőlünk, hogy könnyebben átálljatok az egészséges életmódra! Tartsatok velünk még idén!

Ajánlott cikkek