4 életmentő tipp, hogy a hajatok télen is puha maradjon

4 életmentő tipp, hogy a hajatok télen is puha maradjon

Mi az, amit a legjobban szeretünk a télben? Hogy bentről nézhetjük a hóesést egy meleg kakaóval a kezünkben. Mi az, amit nem szeretünk? Azt, hogy a hajunk kiszárad és mindenhogy áll, csak úgy nem, ahogy mi akarjuk. Jöjjön is néhány tipp a téli hajkezelésre!

Száraz haj

A száraz, hideg levegő és a sálak meg sapkák, amiket télen magunkra aggatunk, száraz hajat eredményeznek. A hajunk kevesebb nedvességet kap, épp ezért válik szárazzá.

Megoldás: Természetes olajokkal és kondicionálóval kezeljétek. De győződjetek meg arról, hogy víz alapú kondicionálót választotok. Fontos, hogy ne használjatok sok sampont, mivel az is még inkább szárítja a hajat.

Viszkető fejbőr és korpa

A száraz haj másik átka az, hogy viszketni kezd a fejbőrötök, ami valljuk be, nem túl kellemes. A viszkető fejbőr után pedig nem következik más, mint a korpásodás, ami a lányok egyik legnagyobb rémálma.

Megoldás: Érdemes teafaolajjal kezelnetek a fejbőrötöket, mivel antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal bír, így megvédi a fejbőrt a különböző fertőzésektől, amit a bőrsejtek túltermelődése okozhat. Használhattok még almaecetet is, ami csökkenti a viszketést és helyreállítja a bőr pH-értékét.

Forrás:
giphy.com

Töredezett hajvégek

A száraz haj sokszor a töredezett végekben is megnyilvánul, amin a hajformázó eszközök csak még jobban ronthatnak. A hajszárító, hajvasaló, hajsütővas és még sorolhatnánk – de még nincs veszve minden!

Megoldás: Egy kis hajvágás sosem árthat a hajvégeknek, sőt, ennek köszönhetően még a hajatok is sokkal gyorsabban fog nőni. Ha nem szeretnétek ilyen drasztikus módszerhez folyamodni, akkor kipróbálhatjátok a tojásos pakolást. A tojás tele van fehérjével és zsírsavakkal, amelyek mind erősíteni fogják a hajhagymákat.

"Miért áll így a hajam a sapkától?"

Lefogadom, néhányan már feltettétek magatoknak ezt a kérdést. Két dolog közül kell választanotok: szépek akartok lenni vagy meg akartok fagyni? Inkább törekedjetek arra, hogy ne fázzatok meg. De mit lehet tenni, ha fázik a fejetek?

Megoldás: Ha mondjuk nincs -10 fok, akkor megpróbálkozhattok azzal, hogy egy sálat raktok a fejetekre, így már nem lesz olyan borzasztó a hajatok, mint egy sapkától. Emellett viselhettek még kalapot, így az összekócolódott hajtincsek miatt sem kell aggódnotok.