Egyéb kategória

9 dolog, amit rosszul tudtatok a bőrötökről

Ha megkérdeztek egy celebet, hogy mitől olyan ragyogó a bőre, tuti rávágja, hogy a napi 2-3 liter víz a titka. Pedig ez csak egy mítosz a sok közül, ami önmagában nem biztos, hogy megállja a helyét.
vous - 2016.01.28.
9 dolog, amit rosszul tudtatok a bőrötökről

A bőrápolásban rengeteg olyan állítás kering a köztudatban, amit a nők megrögzötten próbálnak betartani, vagy legalábbis aszerint élni, ahogy a bőr íratlan túlélési kódexe szól. Csakhogy némelyik eléggé félreértelmezhető, hamis, rosszul alkalmazott tényállás. A PureWow össze is gyűjtött néhány tévhitet, amiket most elhoztunk nektek!

A több víz a szép bőr titka

Ez így ebben a formában nem igaz. Ha a bőrötök rosszabb állapotban van, és ki van száradva a szervezetetek, nem segít rajta a hirtelen bevitt dupla mennyiségű víz. A szép bőrért a rendszeresen bevitt, napi 2-3 liter víz felelős, erre próbáljatok ráállni. Ehhez egyébként is komoly elszántság kell, főszerkesztőnk, Eszter is írt róla, hogy mennyire nem könnyű rászokni a rendszeres vízivásra!

Hagynotok kéne a bőrötöket lélegezni smink nélkül

Forrás:
pixabay

Tévhit! Persze, ha jólesik, legyetek smink nélkül, tényleg jó, én is bevállaltam, és pozitív tapasztalatokat szereztem. Ám a smink önmagában nem káros a bőrre, a helytelen arctisztítás azonban igen! Emcsi is megmutatta nektek, mi történik a bőrötökkel, ha sminkben fekszetek le aludni!

Ha kiizzadjuk a méreganyagokat, szebb lesz a bőr

Ez a legnagyobb tévhit! A verejték 99%-a víz, így nem izzadtok ki jóformán semmilyen „mérget”, és nem tisztul tőle se a májatok, se a vesétek. Nem állítom, hogy egy kiadós kardió nem tesz jót a bőrnek, hiszen serkenti a vérkeringést, csökkenti a stresszt, és jól alusztok utána, mindössze csak ne várjuk azt a bikram jógától, hogy megtisztít minden bűnünktől.

A túl sok bőrradírozás káros

Gyakran azért nem merik a nők radírozni az arcbőrüket, mert attól félnek, komoly károkat okoznak ezzel a saját bőrüknek. Pedig a heti maximum 3 alkalommal történő radírozás jót tesz a bőrnek, ha a megfelelő termékkel teszitek.

A bőrtípus megváltoztatható rendszeres kezeléssel

A nők nagy része abban bizakodik, hogy a rendszeres bőrápolás hosszú távon összehúzza a pórusokat, de ez hiú ábránd. A pórusok milyensége és a bőrtípusotok genetikailag eleve meg van határozva, ez nem megváltoztatható dolog. Mindössze annyit tehettek, hogy az arcbőrötöknek megfelelő arcpakolásokat és krémeket használtok, így szép lesz a bőrötök.

A botox megakadályozza a későbbi ráncok kialakulását

Végül is valamilyen szempontból csökkentheti a ráncok kialakulását, de nem hinném, hogy van értelme idő előtt intravénásan adagolni magunknak a botoxot. Várjuk ki inkább azt az időt, mikor tényleg szükség lehet a beavatkozásra, vagy egyszerűen csak viseljük méltóan a kor jeleit.

A natúr/biokozmetikumok nem irritálhatják a bőrt

Forrás:
pixabay

Ez körülbelül azt feltételezi, hogy egy ember sem lehet allergiás bizonyos anyagokra. Hiába vannak tele természetes összetevőkkel a natúr kozmetikumok, attól még előfordulhat, hogy valamire érzékenyek vagytok. A fahéj, szegfűszeg például óvatosságra adhat okot, hiszen írtam is róla, hogy a fahéj illóolaja fürdővízbe csepegtetve akár égési sérüléseket is okozhat. Ismerjétek meg a saját testeteket, és aszerint kényeztessétek különféle kencékkel!

A termékeket időnként cserélni kell, mert a bőr hozzászokik

Ez nem a bőr hozzászokásán múlik, hanem külső tényezőktől: télen például a bőr is szárazabb, így erősebb hidratáló hatású krémre van szüksége.

A hideg kiszárítja a bőrt

Tévhit! Nem a hidegtől lesz szárazabb a bőr, hanem a benti fűtött meleg levegőtől, ami kiszívja a bőrötökből a nedvességet. Szerezzetek be egy párásítót, az megoldja a problémátokat!

Forrás:
pixabay
Ajánlott cikkek