Egyéb kategória

6 kihagyhatatlan háborús film, amit egyszer muszáj látnotok

Habár a háborús filmek nem pont azok, amikre az ember egy bekuckózós-forró csokizós este vágyik, mégis akad olyan, ami bizony leköti a lányok figyelmét is. S hogy melyek ezek? A VOUS-lányok összeszedték a kedvenceiket!

vous - 2016.01.28.
6 kihagyhatatlan háborús film, amit egyszer muszáj látnotok

A kódjátszma

A legegyszerűbb, ha magammal indítom a listát, én ugyanis imádom a háborús, igaz történeten alapuló filmeket. Sorolni tudnám a kedvenceimet, mint például A bukás, A zongorista vagy Brad Pitt főszereplésével a Harag című film. Legújabb kedvencem azonban a Kódjátszma, amiben Benedict Cumberbatch egy brit matematikust alakít, aki nagy erőkkel próbál megfejteni egy németek által használt titkos kódot.

Amellett, hogy látszólag a második világháború áll a középpontban, a film foglalkozik szerelemmel, a nők sorsával a háború idején és homoszexualitással. Ráadásul igaz történet.

Szavazzatok!

Forrest Gump

Junior szerzőnk, Andi kedvence a Forrest Gump, ami szerinte a világ legjobb filmje és ha tehetné, mindenkivel megnézetné. Az 1994-es filmért sok ember rajong, hiszen Tom Hanks felejthetetlen alakítást nyújtott benne, amit Oscar-díjjal is jutalmaztak.

Elgondolkodtató, elmélyülős film, amiben a háború végre nemcsak lövöldözésről és a vérről szól, hanem bőven a barátságról és a veszteség feldolgozásáról, illetve az újrakezdésről.

– áradozik Andi. Ha ez a klasszikus kimaradt volna az életetekből, sürgősen pótoljátok!

6 kihagyhatatlan háborús film, amit egyszer muszáj látnotok

A Bang Bang Klub

Fotósunk, Anna igazi filmmániás, így nem meglepő, hogy ő is rögtön sorolni tudta, melyik a kedvenc háborús témájú néznivalója. Ahogy ő mondaná, a Ryan közlegény megmentése "alap", de imádja a tavalyi díjnyertes Amerikai mesterlövészt is, valamint a Bombák földjén című filmet is képes bármikor megnézni. A legközelebb azonban a A Bang Bang Klub áll a szívéhez.

A dél-afrikai polgárháborúról és rendszerváltásról szól, valamint négy fotóriportert mutat be, akik bele szeretnének folyni az eseményekbe, hogy minél jobb képeket készítsenek. Amellett, hogy emberi sorsokról szól, kicsit beleláthatunk a háborús fotóriporterek életébe is.

Apokalipszis most

Nagyon szeretem a gyönyörű képeket, fényeket, zenét és ez a film ebben maximálisan ott van. Végig lekötött, pedig nagyon tartottam tőle, hogy unni fogom, de NEM! Szürreális volt, gyomorforgató és gyönyörű.

– dicséri Francis Ford Coppola Oscar-díjas alkotását Eszter, a főszerkesztőnk.

Hair

Mindent szeretek benne! Legfőképpen a zenéjét. Az egész kamaszkorom erre építkezett. A karakterek, a mondanivaló, a stílus, a hangulat. Az egészet imádom, úgy, ahogy van!

– áradozik Pálmi, a VOUS sales szakembere, amikor kedvencéről, a Hairről mesél.

A szarvasvadász

Junior szerzőnk, Nóri hozzám hasonlóan a második világháborús filmekért rajong. Brad Pitt az ő szívét is elrabolta a két évvel ezelőtti Harag című filmben. De nem tudja szó nélkül hagyni a vietnámi háborús időket feldolgozó A szarvasvadász című filmet sem.

Zsigmond Vilmos operatőri munkája egyszerűen lenyűgöző.

Nektek melyik a kedvencetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.