Edzőtermi etikett: apró dolgok, amikre figyeljetek a teremben!

Edzőtermi etikett: apró dolgok, amikre figyeljetek a teremben!

Az edzőteremben nem egyedül edzetek. Hiába toppantok be gyakran munka után úgy, mintha a második otthonotokba térnétek vissza, attól még ugyanúgy többen használjátok az eszközöket, ami maga után vonja az edzőterem íratlan szabályainak betartását is.

Mert egy edzőteremben az a legnagyobb büntetés, ha úgy néznek rátok, hogy megint itt van ez az ember, aki büdös, rendetlen, igénytelen, órákig foglalja a futópadot. Ugye, hogy az nem jó? Tegyetek meg mindent azért, hogy az edzőterem tényleg a második otthonotokká váljon! Kezdjétek el még idén!

Használjatok törölközőt!

Forrás:
pixabay

Ne csak zuhanyzáshoz, hanem edzés közben is! Mindig legyen nálatok kicsi törölköző, ez nektek is jó szolgálatot tesz, hiszen áttörölve magatokat felfrissülve folytatjátok majd az edzést. Másrészt ha izzadósak vagytok, meglehet, hogy benneteket jó érzéssel tölt el, hogy megdolgoztatok minden verejtékcseppért, ám másoknak ez nem túl gusztusos látvány.

Ügyeljetek a higiéniára!

A legtöbb edzőteremben vannak fertőtlenítő spricnik és papírtörlők kihelyezve, használjátok őket, ha befejeztétek az edzést valamelyik eszközön. Töröljétek le magatok után a fogantyúkat vagy az izzadságfoltokat a gép felületén. Ez a minimum, amit megtehettek egymásért.

Pakoljatok el magatok után!

Egyrészt, mert a rend alap, másrészt ha nem helyezitek vissza az eszközöket a helyükre, úgy tűnik, mintha használatban lennének. Ezzel pedig akadályozzátok mások edzését, akik nem jutnak eszközhöz.

Dolgozzatok csapatban!

Ez alatt azt értem, hogy gyakran tumultus van a gépek között, ami azt jelenti, hogy nektek is sokat kell várnotok mondjuk a futópadra, de rátok is ugyanúgy várnak, hogy felszabaduljon a hely. A legegyszerűbb, ha odamentek megkérdezni, hogy mikor számíthattok a gépre, ha pedig titeket kérdeznek, legyetek tekintettel a sorakozókra: a 20–40 perces futást ne kerekítsétek egyórásra!

Ügyeljetek a megjelenésetekre!

Forrás:
pixabay

Értem ez alatt azt, hogy megfelelő ruhában sportoljatok, ami nektek is jót tesz, hiszen a megfelelő ruha és cipő megvédi az ízületeitek egészségét is. Másrészről a személyes higiéniátokért is tegyetek meg mindent, hiszen, főleg nyáron, fokozottan ki vagyunk téve a szagoknak, ami tud kellemetlen is lenni. Ügyeljetek arra is, hogy ne parfümben mozogjatok, vannak, akik érzékenyek rá, és az öltözőben sem mindegy, hogy golyós dezodort húztok végig a hónaljatokon, vagy egy púderes deóval fújkáltok. Kapásból öt gyilkos szempár fordul majd felétek.

Ha betegek vagytok, maradjatok otthon!

Ez alap, hiszen így csak megfertőzitek az edzőtársaitokat. Tudom, rossz érzés, mikor kényszerből ki kell hagyni az edzést, de egyfelől a mozgástól súlyosbodhat is az állapototok, másfelől ettől még nem kell másokat is erre a sorsra kárhoztatni.

Ti mivel bővítenétek még?