Egyéb kategória

Akár egy csokin is múlhat a zökkenőmentes utazás

Egy hosszabb utazásra ha elindultok, jó, ha minden helyzetre van valamilyen B tervetek. Bármikor előfordulhat, hogy olyan apró dolgokra lenne szükségetek, amelyek bőven elfértek volna nálatok, és ha lennének, könnyebben viselnétek az utazás viszontagságait.
vous - 2016.01.30.
Akár egy csokin is múlhat a zökkenőmentes utazás

A gyakorlott világutazók, mint amilyen a sárga ruhás lány is, tudják, mik azok az apró információk, óvintézkedések, amik miatt nem kell a fejeteket fognotok majd a különféle, váratlan helyzetekben. A Popsugar magazinnak vallott most néhány világjáró, hogy mi az a pár dolog, ami mindig legyen nálatok, ha útra keltek!

Ne csak szelfizzetek a telefonotokkal!

Forrás:
pixabay

Persze, jó, ha megörökítitek a szép pillanatokat, de fotózzátok le az információs táblákat, az útleveleteket, hivatalos irataitokat, fontosabb címeket, telefonszámokat is. Higgyétek el, nagyon jól fognak jönni, ha véletlenül elveszítitek az irataitokat, kirabolnak, vagy ha eltévedtek.

Legyen nálatok csoki!

Sosem tudhatjátok, hogy mikor ragadtok le valahol, előfordulhat, hogy órákat kell várnotok. Ilyenkor egy csoki jó eszköz lehet ismerkedésre, segítségkérésre, ki tudja, ezzel akár még az első osztályú helyekre is bejuthattok.

Tegyetek el magatoknak egy üvegcse borsmenta-illóolajat!

Az illóolajok jótékony hatása világszerte ismert, a borsmenta-illóolaj pedig jó társatok lehet a hosszabb utakon. Ha stresszesek vagytok, nem viselitek jól a repülést, a borsmenta illóolaja a csuklótokra kenve gyógyír lehet a problémátokra. Szippantsatok bele, ellazít, megnyugtat.

Mindig legyen nálatok víz, snack és tiszta fehérnemű!

Forrás:
pixabay

Szintén a váratlan dugók, kimaradt, késő járatok és időjárási viszonyok miatt jó, ha víz, ennivaló és tiszta fehérnemű van nálatok. Étlen, szomjan, egyre rosszabb higiéniai körülmények között várakozni nem a legszórakoztatóbb dolog, legalább ennyivel könnyítsétek meg a saját dolgotokat!

Szerezzetek be VPN-t!

Ezzel ugyanis rá tudtok csatlakozni az internetre, ami gyakran megváltás lehet, ha hirtelen szálláshelyet kell találnotok, vagy egy járatot a szomszéd városba. Sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat egy gyors, online ügyintézéssel.

Legyetek magabiztosak és előrelátóak!

Egy magabiztosságot sugárzó utast, akiről látszik, hogy tudja, mit akar, és nincs elveszve a nagyvilágban, kevésbé vernek át. Persze, könnyű mondani, hiszen új helyen lerí az emberről, hogy turista, de az idő és a rutin ezt is hozza magával.

Ajánlott cikkek