7 tévhit a szerelemről, amit jobb minél előbb tisztázni

7 tévhit a szerelemről, amit jobb minél előbb tisztázni

Mikor még csak ismerkedtünk a szerelemmel és a párkapcsolatosdival, szentül hittünk néhány kőbe vésett szabályban, igyekeztünk aszerint élni. Legalábbis akkor azt hittük, hogy kőbe vannak vésve, de aztán mindegyiket felülírta az élet.

1. Meg kell tanulni megszeretni a párotok hibáit

Nem, nem, dehogyis, te jó ég! Ebben annyira hittünk, hogy rendesen lelkiismeret-furdalásunk támadt, ha netán úgy gondoltuk, a pasink viselkedése közül néhány nagyon idegesítő. Pedig ez természetes dolog, nem szerethetünk mindent. Ez a mondat inkább arról szólhat helyesen, hogy fogadjuk el a hibáit, engedjük el, és lássuk a saját hibáinkat is. Szeretni egyáltalán nem kötelező!

2. Soha ne feküdjetek le dühösen

Lehetetlen kérés. A düh nem csillapodik olyan gyorsan, néha jót tesz, ha alusztok rá egyet. A cél inkább legyen a problémák mielőbbi megoldása, hiszen tény, hogy a bennetek dúló feszültségtől aludni sem tudtok jól, és egymástól is eltávolodtok. A lényeg, hogy megfelelő kommunikációval előbb vagy utóbb, de megbeszéljétek a problémákat.

3. A jó párkapcsolat nem igényel munkát

Forrás:
pixabay

Nem hát, mert ha jön a szőke herceg, akkor minden megy magától, mint a karikacsapás. Nem csoda, ha egyből szakítottunk az első megoldhatatlannak tűnő problémánál. A párkapcsolat nagyon sok munkát igényel, és mindig lesznek problémák, amiken át kell rágnotok magatokat. Ez természetes, és ettől lép a kapcsolatotok is egyre magasabb szintre, meg attól, hogy apró dolgokat tesztek meg egymásért, együtt.

4. A normális az, ha heti x alkalommal szexeltek

Nem vagyunk állatok, sem egyformák, így nem lehet számokban meghatározni, hogy mi az ideális, ami az összebújást illeti. Mindenkinek más a temperamentuma, így abszolút a páron múlik, hogy milyen időközönként kapnak kedvet a hancúrozáshoz. Egy dolog azonban biztos: társadalmi kötelességből nem szexelünk!

5. A félrelépést nem éli túl a kapcsolat

Igen, ezt az idealizált elképzelést mindenki szereti, talán ez a tévhit a legerősebb mind közül, pedig az élet már számtalanszor bebizonyította, hogy ez ennél sokkal összetettebb dolog. Egy félrelépés lehet figyelmeztető jel is, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk a kapcsolatunkban, és igen, a bizalom felépítése sokáig tart, de megeshet, hogy ez visz a kapcsolat megerősödéséhez is. Ha pedig ez nem elég, olyan is van, hogy muszájból szakítunk. Az élet bonyolult.

6. A másiknak tudnia kell, hogy mire van szükségetek

Hooogyne. Nem, a jó kapcsolat ismérve nem az, hogy tudjuk, mit akar a másik, hanem az, hogy beszélünk arról, mi zajlik le bennünk, és ezzel segítjük egymás megértését. Nem olyan könnyű ám ez, mint amilyennek elsőre tűnik.

7. A veszekedés a kapcsolat végét jelenti

Forrás:
pixabay

Aranyos tévhit, és biztosan emlékeztek még azokra a tinikori összekapásokra, ami után rögtön szakítottatok, és sírva fakadtatok, ha összekaptatok valamin, mert ez egyértelmű jele volt annak, hogy nem egymásnak lettetek teremtve. Istenem, cukik voltunk, nem?

Később azért megtanultuk, hogy a konfliktusok részei a párkapcsolatoknak, hiszen különbözünk, türelmetlenek vagyunk, és össze kell csiszolódnunk, nem mellesleg pedig meg kell mutatnunk a határainkat is.

Ti milyen mítoszt ismertek még a szerelemről?