Egyéb kategória

Furcsa összefüggést találtak a szelfik és a párkapcsolatok között

Hány szelfit lőttök magatokról úgy általában? Sokat? Keveset? Azért csak óvatosan, könnyen a kapcsolatotok végét is jelentheti a túlzott szelfizés!

vous - 2021.02.08.
Furcsa összefüggést találtak a szelfik és a párkapcsolatok között

A tudósok megvizsgálták „a nagy szelfijelenséget”, és észrevették, hogy szoros összefüggés van az önfotók és a párkapcsolatok rossz minősége között. Bár a szelfik erősíthetik az önbizalmatokat, hiszen pozitív visszajelzést kaptok a közösségi oldalakon, ugyanakkor a párkapcsolatotok rovására is mehetnek. Most el is hoztuk nektek a kutatás legérdekesebb eredményeit.

A zöld szemű szörny

Azok a párok, amelyek közül valamelyik fél rengeteg képet posztolt magáról a közösségi oldalakra, gyakran küzdöttek féltékenységi rohamokkal. Nyilván nem mindenki viseli jól, ha a szerelmét körbezsongják lájkokkal, de a szelfiző felek is könnyebben kísértésbe esnek, hiszen rengeteg inger éri őket. Ami, ha a féltékeny párt nézzük, érthető, a zöld szemű szörny igencsak meg tudja gyengíteni a párkapcsolatot. Vagy csak egy saját magában bizonytalan pasival futottatok össze?

Személyiségtorzulások

Forrás:
pixabay

Gyakori, hogy a szelfimániások öntelt, egoista személyiségek, de sok köztük a pszichopata is. Itt nyilván már nem a szelfimegosztások száma a lényeges probléma, hanem a mögötte lévő manipulatív és önző viselkedés.

Bizonytalan érzések = sok kép?

Nemcsak a sok önarckép, hanem a túlzóan sok közös kép is árulkodó jele lehet a széthulló kapcsolatnak. Mint ahogyan a sokat mondott szeretlek mögül is hiányozhatnak az érzelmek, úgy a rengeteg közös kép is utalhat arra, hogy hiányoznak az őszinte érzések a kapcsolatból.

Titkos jelszó? Szabad átjárás a másik profiljára?

Kiderült, maga a közösségi oldalak használata is gyakori vitatéma a párok között, 10 párból egy tuti, hogy minden héten összekap a Facebook használata miatt. Rengeteg bizalmatlanságot szülhet egy lájk, egy kép, egy komment. Vannak, akik szigorúan titkolják a jelszavukat, megint mások szabadon beléphetnek a másik profiljába.

Nincs közös lefekvés

Se szex. A párok nagy része ugyanis még az ágyba is magával viszi az Instagramot és a Facebookot, így nem fekszenek le egy időben, pedig egy idős bácsi is megmondta, ez hiányzik a legjobban neki, mióta elhunyt a felesége. Hahó, a Facebook holnap is ott lesz, komolyan így akartok kinézni egymás mellett az ágyban?

Remélem, nem!

Ajánlott cikkek