A Grease-en túl: kihagyhatatlan filmek, amik láttán mindenki táncra perdül

A Grease-en túl: kihagyhatatlan filmek, amik láttán mindenki táncra perdül

Imádok mozizni, imádom a romantikus vígjátékokat, ennél jobban pedig talán csak a táncos filmeket szeretem. Szeretem, ahogy a néző egy óra erejéig beleképzelheti magát a főszereplő helyébe, gondolatban érzem, ahogy libben a csípőm, mozog a lábam és olyan gyönyörűen táncolok, mint senki más. S hogy melyik filmek hozzák elő igazán ezt az érzést? A VOUS-lányok elárulták!

Magic Mike

Junior szerzőnk, Emcsi számos cikkében mutatott már nektek szexi pasikat, így nem meglepő, hogy az ő kedvenc táncos filmje a Magic Mike. Channing Tatum vetkőzős produkciójának első része már pár éve, hogy meghódította a mozikat, a női nézők ezt azóta sem felejtették el. S hogy miért ez a lányok kedvence? Emcsi szavaival élve:

Szerintem nem kérdés!

Dirty Dancing

Természetesen nincsen táncosfilm-lista Dirty Dancing nélkül. Nem meglepő módon az örök klasszikust emlegették legtöbbször a VOUS-lányok.

Tökéletesen párnázza ki reménnyel a tinikor legsötétebb lelki bugyrait, hogy a 'csúnyalány' meg a herceg... tudjátok. Ha nem, akkor jártatok jobban.

– indokolja rajongását Eszter, a főszerkesztőnk, akivel sminkesünk, Detti mélységesen egyetért.

Azt néztük suli után, amikor tanulni kellett volna. Nekem is a herceg miatt, aki nem fehér lovon, hanem egy tuti autóval jött (illetve inkább ment), és megtanította Babyt táncolni, minden értelemben. A zenék, a hangulat, Baby ügyetlenkedései, és amúgy az egész imádnivaló.

Senior szerkesztőnk, Viola szerint pedig egyszerű a miértre a válasz:

Mert Babyt senki nem ültetheti a sarokba!

Dirty Dancing 2

Junior szerzőnk, Andi inkább a film második részét, a Dirty Dancing 2-t emlegette és erre nyomós oka volt:

Ezután kezdtem el a latinos zenéket hallgatni, és a bulikban a filmből ellesett mozgásokat használtam. Megtanított arra, hogy mindegy, hogy nem hallok, ha érzem a zenét, akkor táncolhatok. Mindegy, hogyan.

Honey

Viselkedéselemzőnk, Luca kedvence a Honey, valószínűleg Jessica Alba utánozhatatlanul menő karaktere miatt. Miután a lányok kigyönyörködték magukat a Dirty Dancingben, valljuk be: mindenki Honey akart lenni!

Gumiláb

A Dirty Dancing után a második kedvenc a 1984-es Gumiláb lett, Kevin Bacon főszereplésével. Grafikusunk, Olgi szerint a rajongás a színésznek köszönhető.

Talán a főszereplő Kevin Bacon miatt. Ma már nem értem, miért tetszett annyira, mert nem igazán maradt az esetem. De mint tini, nagyon imádtam.

Több szálon is igazi mondanivalója van. Ha ki kéne emelnem egy jelenetet, talán az lenne, amikor a templomban bibliai idézettel győzi meg a helyi zene- és táncellenes tiszteletest: 'ideje van a zenének és ideje van a táncnak'.

– áradozik Pálmi, a VOUS sales-csapatának tagja.

Flesh and Bone

Eszter nemrég belekezdett egy új sorozatba, amiben a balerinák sötét világába tekinthetünk be.

Az elején fanyalogtam: kevés tánc, sok klisé, de most, az első évad vége felé járva nagyon nem így gondolom. A tánc még mindig kevés, de a karakterek árnyaltak, sötétek, teljesen beteg az egész és mégis valahogy légies tud maradni.

"Biztos a színek miatt, minden viharkék, homok, arany, nude, imádom a képi világát!"

Nektek melyik a kedvencetek?